Fun, Levensstijl maart 16, 2017
De beste plekken om St. Patricks Day in Nederland te vieren

De beste plekken om St. Patricks Day in Nederland te vieren

Het is bijna 17 Maart en dit betekent dat de Ierse levers het weer zwaar gaan krijgen, want dit is natuurlijk St. Patricks day! Maar wat houdt St. Patricks day eigenlijk in? En waar vier je dit precies?

Saint Patrick was een van de belangrijkste beschermheiligen van Ierland. Hij bracht het Christendom naar Ierland en hiermee een periode van grote voorspoed en ontwikkeling. Hij zou ook de slangen uit Ierland verdreven hebben, het klaverblad als symbool van Ierland geïntroduceerd hebben door het plantje te gebruiken om de heilige drie-eenheid uit te leggen en stichtte honderden kerken. Veel van zijn daden zijn het onderwerp van legenden, maar één ding is wel bekend: hij stierf op 17 maart. En daarom is het op die dag Saint Patricks Day.

Ik hoor je denken: waarom zouden wij dit als Nederlanders moeten vieren? Ik zou zeggen: waarom niet! Op meerdere plekken door heel Nederland zijn verschillende feestjes georganiseerd en in iedere Irish Pub zullen de liters Guinness vloeien. Reden om erop uit te gaan!

 Den Haag 

St. Patricks Day StudeerSnel StuDocu Studeren Den Haag

Den Haag organiseert ieder jaar het grootste St. Patrick’s Day festival van Nederland op een van de gezelligste plekjes in de stad, namelijk op de Grote Markt. Dit gratis festival biedt alles wat nodig is voor dat echte Ierse gevoel. Voor jong en oud zijn er ceilidhs (volkse danstroepen), live optredens van Ierse bandjes en een marktje met typisch Ierse producten en de beste Ierse gerechten! Kom er verkleed als leprechaun, zet deze prachtige diadeem op of pak simpelweg iets groens uit je kast!

Amsterdam

St. Patricks Day StudeerSnel StuDocu Studeren Amsterdam

Natuurlijk kan je ook in Amsterdam St. Patricks Day vieren. Twee dagen lang organiseert Splendor een groots festival met veel Ierse muzikanten, workshops waar je kan leren zingen en dansen als een echte Ier en waar je een Irish stew of black pudding kan uitproberen.

St. Patricks Day StudeerSnel StuDocu Studeren Amsterdam

Ook kan je gewoon naar een van de vele Irish pubs gaan (zoals St. James’s Gate, Mulligans Irish Bar of O’Reilly’s) om een Guinness te drinken met je vrienden en hard mee te zingen met The Cranberries – “Zombie”.

Utrecht

St. Patricks Day StudeerSnel StuDocu Studeren Utrecht

In Utrecht is er ook genoeg te beleven tijdens St. Patricks Day. Op zaterdag om 23:00 uur gaat de Mi

Wil je wel echt gaan voor die echte Irish experience? Ga dan naar Mick O’Connells op de Jansdam. Deze Irish pub viert St. Patricks Day vanaf vrijdagnacht met een DJ en gaat zaterdag gewoon lekker door met een rugby wedstrijd.

Groningen

St. Patricks Day StudeerSnel StuDocu Studeren Groningen

Studeer je in Groningen? Dan is het zeker waard om even een kijkje te gaan nemen bij O`Ceallaigh. Deze Irish pub is ongeveer de grootte van een woonkamer en geeft die echte Irish feeling!

Almere

St. Patricks Day StudeerSnel StuDocu Studeren Almere

Hier staat Poppodium de Meester in het teken van St. Patrick’s Day. Om 20:00 uur gaan de deuren open en The Lowland Paddies en Pyrolysis optreden. Tickets zijn al te koop dus wees er snel bij!

 

Lauren