Fun, Levensstijl, Studie maart 01, 2017
5 struggles die iedere student wel kent

5 struggles die iedere student wel kent

Iedereen die zelf geen student is denkt vaak dat het leven van een student alleen maar bestaat uit naar de kroeg gaan, bier drinken en zo nu en dan een keertje naar de bieb gaan om te studeren.
Ondanks het feit dat dit niet helemaal incorrect is, strugglen wij studenten ook zo met onze dingen. We hebben een aantal van deze struggles voor je op een rijtje gezet die jou vast en zeker maar al te bekend in de oren klinken.

 1.Studie

Struggles Studie studocu student herkenbaar studeersnel

Het hele gedoe begint al met het kiezen. Ga je tandheelkunde studeren, of dan toch communicatie? Of word ik toch liever dierenarts? Advocaat?

En dan komt nog het studeren zelf: “per ongeluk” veel te laat beginnen, stress, dagen in de bieb… Gelukkig is er zoiets als StudeerSnel zodat je dat hele boek niet zelf hoeft samen te vatten. 😉

2.Geld 

Struggles Studie studocu student herkenbaar geld studeersnel

Of beter gezegd, het tekort eraan.

3. Druk druk druk

Struggles Studie studocu student herkenbaar druk studeersnel

Naast colleges volgen, studeren en bieb sessies moet je je sociale leven natuurlijk ook niet verwaarlozen. Een koffietje hier, biertje daar. Maar waar ga je dat allemaal van betalen? Dan maar een paar dagen in de week in de horeca erbij. Tegelijkertijd moet je ook het opbouwen van een goede CV niet vergeten! Bestuursjaartje hier, commissie daar, vrijwilligerswerk? En dan wil je moeder ook nog eens dat je een keertje naar huis komt. Vind de tijd maar eens!

4. FOMO

Struggles Studie studocu student herkenbaar fomo studeersnel

En dan is het moment daar: je hebt eindelijk een keertje niks te doen. Geen werk, niet studeren, geen verplichte verjaardag. Je kan de hele avond op de bank Netflixen met popcorn en niemand staat je in de weg. Totdat je dat appje krijgt of je toch niet even een feestje mee komt pakken. Je wil liever niet, je bent nou net zo lekker geïnstalleerd op de bank. Maar wat nou als er nou net iets heeeel leuks gebeurd en jij was er niet bij? Toch maar gaan dan? Of toch niet? Of toch wel? Struggles…

5. Koken

Struggles Studie studocu student herkenbaar koken studeersnel

Jammer genoeg wordt je bordje aardappelen niet meer iedere avond door je privéchef (beter bekend als je moeder) klaargemaakt. Je staat er nu helemaal alleen voor. Voor iedere avond iets anders verzinnen, boodschappen doen die, even tussendoor, veel te duur zijn, koken, bakken, timen, niet alles aan laten branden… DRAMA.
Inspiratie nodig voor vanavond? Hier hebben we wat handige ideeën voor je op een rijtje gezet.

 

Gelukkig bestaat studeren niet alleen maar uit struggles. Geloof je ouders dan ook maar gewoon als ze zeggen dat dit de leukste tijd van je leven is en geniet er volop van. Werken kan je altijd nog!

 

 

Lauren