Levensstijl oktober 10, 2016
De meest geschikte maaltijden voor studenten

De meest geschikte maaltijden voor studenten

Het leven van een student is verre van makkelijk: dure kamers, weinig tijd, de verplichting om uit te gaan, weinig slaap, vroege ochtenden. Om dit vol te kunnen houden, zijn er natuurlijk maaltijden nodig om fit en energievol te blijven. Weet jij nou niet goed wat je moet eten? Geen stress, we got you covered! Hieronder volgen wat voorbeelden die goede maaltijden vormen voor het studentenleven.

Pastastisch

pasta, makkelijk, student, goedkoop, maaltijden

Met wel meer dan 450 soorten en vormen, is pasta het eerste voorbeeld. Dit makkelijk te bereiden gerecht kan naar ieders wens worden aangepast met simpele ingrediënten. Spaghetti met kip en champignons, macaroni met smack en paprika gedompeld onder een Bolognesesaus, alles is mogelijk; pasta is een alleskunner en is altijd een goede keus. Daarbij komt dat het ook nog eens heel gezond voor je is. Per 100 gram bevat pasta slechts 131 calorieën, 5 gram proteïnen en is het een energiebom! Dit is natuurlijk allemaal te halen bij de Appie om de hoek.

 

De levensredder

kapsalon, makkelijk, student, maaltijden

Geen zin om te koken, of na een heftig avondje uit, is de kapsalon een echte levensredder. Met friet, döner en kaas als absoluut fundament, zorgt deze held zonder cape al jaren voor een glimlach op elk gezicht. Ontstaan in 2003 te Rotterdam, is deze bak vol calorieën (bij schatting 1800kcal) aan te passen aan alle persoonlijke wensen. Met sla, zonder sla, met tomaat, met feta kaas, niks is te gek. Door het gemak en het feit dat je er groeten aan toe kunt voegen, heeft ervoor gezorgd dat de kapsalon al jaren favoriet is onder studenten. En dit alles voor maar €5,- á €6,-. Meer weten over de kapsalon? Lees het hier!

 

Kant-en-Klaar maaltijden

kant-en-klaar, makkelijk, student, maaltijden

Onder Kant-en-Klaar verstaan we alles wat simpel in de magnetron te stoppen is of vrijwel gelijk kunt eten bij thuiskomst. Populaire voorbeelden zijn de maaltijdsalades en, ja ja daar is ‘ie weer: De diepvries pizza! Deze gemakkelijke gerechten zijn tegen een kleine vergoeding en kleine moeite altijd goede keuzes. Deze keuze is ook nog een hele verstandige, want deze categorie kent veel verschillende soorten. Veel keus voor de besluiteloze student. Ook is het zo, dat veel van deze maaltijden beter zijn dan Fast-Food. Kortom: Makkelijk, goedkoop en veel keuzes. Wat is jouw favoriet?

 

Mexicaanse Broodje

wrap, eten, student, mexicaans, makkelijk, maaltijden

De Wrap. Dan bedoelen we niet een rap uit de sportschool, nee de Mexicaanse wrap natuurlijk! Deze, wederom alleskunner, is goed als je van plan bent alleen te dineren of als er veel gasten zullen langskomen. Vaak belegd met tomaat, sla, kaas en vlees naar keuze, is dit één rol plezier. Dit makkelijk te bereiden en aan te passen gerecht bestaat al voor 1900. Rond 1990 sloeg de ‘Burrito’ aan en werd het wereldwijd gegeten. Ben je zelf niet in staat om vlees te bakken, groenten te snijden, de burrito te verwarmen en alles samen te voegen? Dan is er altijd de mogelijkheid om te genieten van een wrap bij verscheidene etablissementen als de McDonald’s en de KFC.

 

 De maaltijden op afstand

bezorging, makkelijk, student, maaltijden

Ben je na het lezen van deze post al moe en ontmoedigd en heb je geen zin om een van bovengenoemde te halen en/of te bereiden, dan zijn er gelukkig nog wel mensen die dit voor je willen doen. Het enige wat nodig is, is één telefoontje naar het desbetreffende restaurant, bestelling opgeven en binnen (normaal gesproken) een uurtje in je bestelling te plaatsen en je kunt gaan genieten! Om je nog wel wat te helpen, denk aan de snackbar om de hoek, de Chinees of bijvoorbeeld Domino’s om weer terug te komen op de pizza.

 

Hopelijk hebben we jou een beetje uit de brand geholpen met deze voorbeelden. Mocht je nog aanvullingen hebben of willen reageren op een van deze gerechten? Laat het ons weten in de reacties! Heb je tijdens het bereiden van een van deze gerechten, of tijdens het wachten op je eten nog tijd over? Gebruik deze tijd goed en begin vast met studeren. Check onze site, daar helpen we je ook nog een handje met heel veel studiedocumenten!