Levensstijl, StudeerSnel Tips november 23, 2017
Op zoek naar een bijbaan? Deze tips helpen jou!

Op zoek naar een bijbaan? Deze tips helpen jou!

De stoomboot is binnen en ‘All I Want For Christmas’ heb je al zeker tien keer gehoord: december is coming. Cadeautjes voor Sinterklaas en Kerst, outfits voor de tientallen Oudjaarsborrels en feestjes. Allemaal heel leuk, maar het kost ook wat. En dan is een bijbaan geen overbodige luxe. Heb je geen bijbaan en wil je iets anders dan bedienen of vakkenvullen? Met deze tips heb jij binnen no-time een leuke bijbaan. En cadeau’s voor onder de kerstboom.

 

Zorg voor een goed cv

Het klinkt zo simpel maar geloof me, een goed cv is heel belangrijk voor het vinden van een (bij)baan. Recruiters krijgen dagelijks tientallen cv’s binnen, die vaak erg op elkaar lijken. En dus moet je opvallen. Met wat erop staat, maar ook met hoe je cv eruit ziet. Een cv ontwerpen hoeft gelukkig helemaal niet lastig te zijn. Lopen treuzelen in Word of andere programma’s is verleden tijd. Tegenwoordig zijn er namelijk talloze websites die jou helpen om een creatief cv te maken. Neem bijvoorbeeld hier eens een kijkje.  

Het doel van een cv is natuurlijk om jezelf te presenteren aan een bedrijf. Het staat dan ook goed als je op je cv dingen benadrukt die van meerwaarde kunnen zijn voor het bedrijf waarbij je solliciteert. Bedenk ook welke vragen bedrijven kunnen stellen na het lezen van jouw cv en zorg ervoor dat je een antwoord hebt op deze vragen.

 

Wanneer jij kans wilt maken op die ene leuke bijbaan, zorg er dan voor dat er geen spelfouten staan in jouw cv en motivatiebrief. Natuurlijk, iedereen maakt wel eens een foutje, maar als het op solliciteren aankomt, word je hier erg streng op afgerekend. Wees dus slim en laat jouw cv en motivatiebrief door iemand nalezen. Better safe than sorry.

Bijbaan CV studeersnel.nl StudentJob

Maak gebruik van LinkedIn

Netwerken. Makkelijker gezegd, dan gedaan. En als je dan eenmaal iemand kent die je aan een baan kan helpen, hoe houd je dan die relaties warm? Gelukkig bestaat er een Facebook voor banen: LinkedIn, een online platform dat wordt gebruikt door miljoenen professionals over de hele wereld om te netwerken. Wanneer je als student gebruik maakt van LinkedIn laat je duidelijk zien dat je serieus aan je loopbaan werkt. Een account aanmaken kan iedereen, maar je profiel zo opzetten dat het een aanwinst wordt in je carrière, doe je zo.

Schrijf je in bij een vacaturebank

Je cv staat paraat en jouw LinkedIn account is helemaal up-to-date. En nu? Als student is het natuurlijk het makkelijkst als je een bijbaan bij jou in de buurt hebt. Op deze manier is je reistijd minimaal en kan je flexibeler zijn met je werktijden. Het makkelijkst is om je in te schrijven bij een vacaturebank. Middels het aanmaken van een profiel kun je kiezen in welke branche je het liefst werkzaam wilt zijn. Zo vind je sneller een bijbaan die bij je past en kun je meteen en gemakkelijk solliciteren (vanaf de bank!).

 

Stap uit je comfort zone

Heb jij al een idee van waar je zou willen werken? Dat ene leuke winkeltje, of dat gezellige restaurant, maar staat er geen vacature open? Geen paniek, er bestaat altijd nog zoiets als een open sollicitatie! Ga op je doel af en loop gewoon eens naar binnen. Het is vaak makkelijker om je persoonlijkheid over te brengen in het echt, dan via de telefoon. Op deze manier krijgen de werknemers van het bedrijf meteen een goede indruk van je. Dit kan natuurlijk erg gunstig zijn voor je kans op die leuke bijbaan!

 

Natuurlijk heb je bepaalde eisen en wensen wat betreft een bijbaan. Het is ook belangrijk kritisch te zijn. Echter, houd wel rekening met het feit dat een bijbaan waarschijnlijk niet aan al jouw eisen zal voldoen. Waar het om gaat is dat je plezier hebt in je werk (en je salaris…).

 

Dit artikel is geschreven door Nikki Bosma, online marketeer bij StudentJob NL.