Levensstijl, StudeerSnel Tips augustus 09, 2017
Studietips voor de zomervakantie

Studietips voor de zomervakantie

In de vorige post hadden we een lijst gemaakt met activiteiten die je kon doen voordat de zomervakantie over was. Dit keer gaat het om studietips om te voorkomen dat je aan het einde van de zomervakantie loopt te stressen over alles dat nog gedaan moet worden voordat college begint.

De stof van vorig jaar doorlezen

Studietips, zomervakantie, vooruit, werken, StudeerSnel, Studeren, Student

Nummer 1 op de studietips lijst, als je vakken gaat volgen die gerelateerd zijn aan de stof van vorig jaar, dan zal het vast handing zijn om de stof van vorig jaar nog een keer door te nemen. Je moet dan even die aantekeningen, samenvattingen en oude tentamens afstoffen en nog een kijkje nemen. De verfrissing zal je later vast wel helpen met basis informatie of met het halen van een tentamen. Je zal verrast zijn eenmaal je merkt hoeveel je eigenlijk in die korte periode bent vergeten, dit geeft je dan ook meer zelfvertrouwen en een extra boost om volgend jaar goed aan te pakken.

Werk vooruit 

Studietips, zomervakantie, vooruit, werken, StudeerSnel, Studeren, Student

Je kan beginnen met het doornemen van de cursusgids, zo heb je dan een beter vooruitzicht op wat je staat te wachten. Verder als je bijvoorbeeld voor economie weet welk boek je gaat gebruiken dan kan je deze alvast opzoeken en beginnen door te lezen. Ook als je weet dat je het vak aardrijkskunde volgend jaar gaat volgen dan kan je alvast op internet verschillende artikelen doornemen, en dan heb je een sterke basis eenmaal college begint. Deze studietip helpt dan ook met het identificeren van punten die je misschien moeite mee kan hebben, verder ben je dan ook meteen op de hoogte dat je aan die en die vak misschien wat extra aandacht moet besteden.

Boeken kopen

Studietips, zomervakantie, boeken, kopen, StudeerSnel, Studeren, Student

Je hebt de cursusgids al gelezen dus je weet welke boeken je nodig hebt, maak een lijstje hiervan zodat je deze kan kopen. Je kan wat besparen door tweedehandsboeken te kopen, maar zorg ervoor dat het wel de juiste edities zijn omdat oudere edities vaak oud informatie bevatten, omdat de paginanummers vaak niet overeenkomen en het dus moeilijk wordt de les bij te houden. Voor het geval dat je geen boeken hoeft te kopen, dan vind je op StudeerSnel samenvattingen van verschillende boeken.

Jouw thuis werkruimte gereedmaken  

Studietips, zomervakantie, werkruimte, StudeerSnel, Studeren, Student

Is jouw kamer een bende geworden in de zomervakantie? Dat kan best, hoef je je niet voor te schamen, maar het is tijd voor een kleine schoonmaakbeurt. Het gaat dus om het bureau opruimen, jouw boeken en papieren ordenen en een fellere lamp aanschaffen (als dat nodig is). Je zal merken dat kleine aanpassingen grote veranderingen in jouw studiekarakter zullen voortbrengen.

Goede voornemens 

Studietips, zomervakantie, goede, voornemens, StudeerSnel, Studeren, Student

Begin van het schooljaar is de juiste tijd voor wat nieuwe voornemens, een lijstje van doelen die je wilt bereiken en die je gaan helpen om beter te presteren. Dus denk aan vroeger opstaan zodat je meer tijd hebt om te studeren, beter gebruik maken van jouw lunchpauzes en elke dag wat tijd nemen om extra lesstof door te nemen. De bedoeling hierachter is dus om het schooljaar te beginnen zoals je het wilt beëindigen, met hoge prestaties!

Houd je hersenen bezig 

Studietips, zomervakantie, hersenen, bezighouden, StudeerSnel, Studeren, Student

Als laatste op de studietips lijst, is om je hersenen actief te houden gedurende de zomervakantie, gelukkig zijn er genoeg manieren om dit te doen sinds de vakantie nog niet voorbij is. Je zou boeken kunnen lezen, interessante documentaires kunnen kijken, musea kunnen bezoeken, en misschien zelfs nog ergens op vakantie kunnen gaan om jouw tweede of derde taal te oefenen. Verder kan je ook de tips van Maltha Studiecoaching lezen om jezelf scherp te houden en weer in ritme te brengen.

 

Denk je dat dit toch niet genoeg is? Dan kan je StudeerSnel checken voor wat extra hulp.

 

Graham