Levensstijl, Studie juni 20, 2017
De 5 beste universiteiten van Nederland

De 5 beste universiteiten van Nederland

Ga je na de zomer studeren en ben je nog niet overtuigd? Of ben je gewoon benieuwd naar de beste universiteiten van Nederland? In dit rijtje vind je de top 5 beste universiteiten die ons kleine kikkerlandje tellen mag volgens de QS World University Ranking.

1. TU Delft

beste universiteit leren studeren studocu studeersnel ranking nederland
De grootste technische universiteit van het land, de Technische Universiteit Delft, is in 1842 opgericht en staat nu op de 54e plaats van de wereld ranglijst. Met een focus op engineering disciplines, informatica, wiskunde, toegepaste wetenschappen, beleid en management in technologie mag de TU zich de beste universiteit van heel Nederland noemen.

2. Universiteit van Amsterdambeste universiteit leren studeren studocu studeersnel ranking nederland

Met ongeveer 31.000 studenten ingeschreven is de UvA is het grootste hoger onderwijsinstituut dat Nederland kent. Opgericht in 1632, is het de derde oudste universiteit van het land. De universiteit biedt 57 bachelor programma’s en 66 master programma’s aan en is een van de meest vooraanstaande onderzoeksuniversiteiten in Europa!

3. TU Eindhoven

beste universiteit leren studeren studocu studeersnel ranking nederland

Wat begon als de Technische Hogeschool Einhoven (THE) kennen we nu als de Technische Universiteit Eindhoven. Aan de TU/e studeren is studeren aan een Nederlandse topuniversiteit. De TU heeft een uniek Bachelor College en een zelfs een eigen Graduate School! En ben je geïnteresseerd in architectuur? Dan is dit de universiteit voor jou! De TU/e  is namelijk een van de meest vooraanstaande universiteiten van de wereld op het gebied hiervan!

 4. Universiteit Utrecht

beste universiteit leren studeren studocu studeersnel ranking nederland

Studeren aan de Universiteit Utrecht betekent studeren in een bruisende en sfeervolle stad. Lekker centraal gelegen, niet te groot en niet te klein. Met maar liefst zestigduizend studenten is Utrecht bovendien een echte studentenstad. Ook heeft de UU 12 Nobelprijswinnaars voortgebracht en mag zich dan ook zeker een van de beste universiteiten van het land noemen!

 5. Universiteit Leiden

beste universiteit leren studeren studocu studeersnel ranking nederland

De in 1575 opgerichte universiteit is de oudste universiteit van Nederland en hebben we te danken aan de enige echte Willem van Oranje. Hij schonk de stad de Universiteit Leiden voor het heldhaftig verzet tijdens het beleg door de Spanjaarden.
De Universiteit Leiden streeft er naar om zo innovatief mogelijk te zijn in een continu veranderende omgeving en verdient hiermee dan ook zeker een plekje in deze lijst!

En heb je nou ondanks je goede uni toch een helpende hand nodig tijdens je tentamens? Dan kan je altijd even op StudeerSnel kijken!

 

Lauren