Levensstijl, StudeerSnel Tips augustus 01, 2017
Wat te doen voordat zomervakantie over is

Wat te doen voordat zomervakantie over is

We zitten nu in Augustus en dat betekent dus dat de zomervakantie bijna voorbij is en we binnenkort weer naar college moeten. Dan denk je misschien hoe is de tijd zo snel voorbij gegaan en heb ik wel wat gedaan? Maak je geen zorgen, gelukkig hebben we een lijstje met dingen die je moet doen voordat je met college begint.

Een laatste feest

Activiteiten, Feest, College, Zomervakantie

Tot nu toe gaat je zomervakantie lekker, je gaat naar feestjes en festivals, je bent lekker aan het luieren, je bent op vakantie geweest, namelijk je doet wat je wilt. Maar de tijd nadert en jouw vakantie is bijna afgelopen. Dit is dus de kans om naar een laatste knaller te gaan, nodig iedereen uit die je kent en dan gaan jullie hard tot laat in de avond. Dat is pas een goed begin aan de activiteiten.

Leuke uitjes

Activiteiten, Leuke uitjes, College, Zomervakantie

Misschien was je de hele zomervakantie zo hard aan het chillen dat je eigenlijk niks hebt gedaan, komt ook bekend voor toch? Nou, maak je geen zorgen de vakantie is nog niet helemaal voorbij, er is nog tijd voor leuke activiteiten. Er zijn genoeg leuke uitjes in heel Nederland. Zijn spannende achtbanen en attracties iets voor jou? Dan bevind je je prima bij de Efteling. Ben je meer van de dieren bekijken? Dat kan bij de ZooParc in Overloon, één van de populairste dierentuinen van Nederland. Nee? Wil je toch wat avontuurlijker? Dan is misschien Safaripark de Beekse Bergen iets voor jou, hier krijg je het echte Afrika-gevoel, met meer dan 1400 wilde dieren die je kan beleven. Als dit allemaal toch een beetje buiten je budget ligt, dan kan je de gratis dagjes uit in Nederland lijst van Zoover checken.

Raak niet gefrustreerd met je ouders

Activiteiten, Gefrustreerd, Ouders, College, Zomervakantie

Je bent het hele schooljaar weggebleven, of misschien ben je een paar keertjes terug naar huis gegaan. Dus je bent gewend aan je eigen ruimte, en nu je weer naar je ouders toegaat, kan dat een lastig iets worden. Ze gaan je nu telkens lastig vallen om wat te doen. Hey wil je boodschappen gaan doen? Als er een computer- of technisch probleem is dan ben jij degene die het moet oplossen. Zodra je een moment stil zit dan mag je wat huishoudelijke taken doen. Personal space? Dat bestaat ook niet meer. En dan krijg je ook nog van die typische college vragen: Wat studeer je alweer? Heb je een vriend(in)? Heb je alle vakken gehaald? Maar hoe irritant dan ook ze kunnen zijn, vergeet niet dat het je ouders zijn en je ze gaat missen eenmaal je weer met college start.

Volgend studiejaar, is mijn jaar!

Activiteiten, Studiejaar, College, Zomervakantie

Je weet wel hoe het gaat toch? Elk jaar probeer je jezelf te overtuigen dat volgend studiejaar jouw jaar gaat zijn. Je zet al jouw prioriteiten op een rijtje, je gaat naar elk college, je begint op tijd met leren, maar na een tijdje loopt het uit de hand en bevind je je in dezelfde situatie weer. Niet dit jaar! Dit jaar ga je het anders aanpakken, misschien moet je voor het eerst met een schema werken, of vorm je een studiegroep samen met je medestudenten, zo niet dan maak je VEEL aantekeningen.

Relaxen 

Activiteiten, Relaxen, College, Zomervakantie

Het gaat hier om lekker niksen. Nu kan je lekker tot 3 uur ’s middags slapen om te herstellen van die late studiesessies, zonder enig schuldgevoel. Verder geldt overbodig series en films kijken natuurlijk ook, sinds je nu de tijd ervoor hebt. Ook kan je een goed boek lezen, dan verdiep je je er zo erg in, dat je even met niks anders bezig bent en ook helemaal stressvrij bent.

Ben je klaar voor volgend jaar? En om college hard aan te pakken? Voordat je ja zegt en boeken gaat kopen, check StudeerSnel voor wat samenvattingen en een helpende hand.

 

Graham