Promotie november 04, 2016
StuDocu passeert grens van een miljoen gebruikers

StuDocu passeert grens van een miljoen gebruikers

Afgelopen woensdag 2 november heeft StuDocu de grens van een miljoen gebruikers gepasseerd. StuDocu is in Nederland begonnen onder de naam StudeerSnel. In 2010 kwamen vier studenten (Jacques, Marnix, Lucas en Sander) aan de TU Delft op het idee om een platform te maken waar studenten al hun samenvattingen konden delen. Zo richtten zij met z’n vieren StudeerSnel.nl op. Vanuit de zolderkamer werden er veel studenten gemaild met de vraag of zij hun documenten wilden delen. Zo gingen ze langs bij de studenten met hun harde schijf om de documenten zelf op te halen. Op deze manier werd er al snel een database ontwikkeld waar veel studiemateriaal voor de TU Delft op stond. In de Weesperstraat werd hard gewerkt om StudeerSnel zo groot te maken tot wat het nu is.

 

 

StudeerSnel groeide snel in Nederland. Samenvattingen, oude tentamens en college-aantekeningen werden fanatiek op de site gedeeld. Nieuwe mensen werden aangenomen en het kantoor verhuisde naar een grotere ruimte, UWV kantoor in Sloterdijk.

In 2014 besloot het bedrijf zich ook op het buitenland te gaan richten. De internationale naam van StudeerSnel.nl werd StuDocu.com en het kantoor verhuisde naar Wenslauerstraat. Dit was vlak naast de markt, waardoor zij hier elke dag hun verse boodschappen konden doen. Inmiddels werkten er ongeveer 25 mensen bij Studocu.

 

500000 gebruikers, Studocu, StudeerSnel

 

Investering

Een jaar geleden, november 2015, kreeg StuDocu een investering van 1,35 miljoen aangeboden van Peak Capital en Point Nine Capital. Met dit geld konden zij sneller groeien in het buitenland. Daarnaast wilden zij het aantal gebruikers, op dat moment 500.000, in een jaar verdubbelen naar 1 miljoen. De doelstelling was om 18 november deze 1 miljoen te bereiken. Dankzij deze investering groeide StuDocu verder overal in de wereld. Vooral in Australië, Canada, de VS en Spanje zijn ze dit laatste jaar enorm gegroeid.

Op het moment is StuDocu druk bezig met het ontwikkelen van nieuwe diensten om studenten nog beter te helpen met het voorbereiden op hun tentamens. Een goed voorbeeld daarvan is de fonkelnieuwe ‘Examinator ‘, waarmee studenten tentamenvragen kunnen oefenen van scholen van over de hele wereld.

Een miljoen gebruikers

Inmiddels, zes jaar later, is StuDocu gevestigd op de Keizersgracht en bestaat het team uit bijna 50 mensen. Hieronder vallen programmeurs, graphic designers, marketing en accounting professionals, growth managers en stagiaires. Het is een jong bedrijf, (bijna) iedereen is onder de 30 jaar en er een hangt een informele sfeer. Elke vrijdag wordt er in het centrum van Amsterdam geluncht en vanaf 5 uur wordt er geborreld tot in de late uurtjes. Deze vrijdag zal er een extra drankje worden gedronken, want deze woensdag 2 november 2016 ging StuDocu over de magische grens van een miljoen gebruikers!