StudeerSnel Tips, Studie maart 31, 2017
De beste tips voor een multiple choice tentamen

De beste tips voor een multiple choice tentamen

Het multiple choice tentamen: de een houdt ervan, de ander heeft toch liever open vragen. Helaas hebben wij als studenten het niet voor het zeggen. Daarom hebben wij bij StudeerSnel een lijst met tips voor je samengesteld, die je (hopelijk) je tentamen door helpen!

Tips

  1. Sla de vragen over die je niet weet. Als je hier te lang over blijft peinzen raak je alleen maar gefrustreerd, waardoor je minder geconcentreerd bezig blijft. Probeer daarom rustig te blijven en alle vragen die je niet weet in een volgende “ronde” te beantwoorden.
  2. Herformuleer een vraag met een ontkenning. Dit zijn meestal de instinkers!                                                                                                                                                          
  3. Bedenk wat je wat je zou antwoorden als het een open vraag was. Staat dit antwoord er niet tussen? Kijk dan naar de volgende tips!
  4. Elimineer de foute antwoordmogelijkheden. Zo houd je er hopelijk nog één over. Heb je er meerdere over? Wanneer je vier keuzes krijgt, is het tweede antwoord het vaakst juist (28 procent). Bij vijf mogelijkheden wordt het laatste antwoord dan weer meer gekozen (23 procent ten opzichte van 20 procent wanneer elk antwoord even vaak juist is). 
  5. Als twee antwoorden een woord bevatten wat ongeveer hetzelfde klinkt, is de kans groot dat een van deze twee juist is.
  6. Antwoorden met absolute of universele kwalificaties zijn meestal verkeerd (alle, alle, nooit, in geen geval, in ieder geval, etc.)
  7. STUDEREN
    Het is misschien niet wat je wil horen, maar dit is toch dè manier om je tentamen zo goed mogelijk te maken! 😉 Heb je hier nou moeite mee? Check dan StudeerSnel voor de beste samenvattingen en oefenvragen!

 

 

Lauren