StudeerSnel Tips oktober 17, 2016
Geld besparen tijdens je studieperiode

Geld besparen tijdens je studieperiode

Laten we maar gewoon direct met de deur in huis vallen. Geld. Je hebt er als student maar weinig van en daarom wil je zo min mogelijk uitgeven. Veeleisend dat je bent wil je er het maximale voor terug hebben. Terecht ook, want je hebt het niet altijd voor het uitkiezen. Daarom staat vandaag ‘Geld Besparen’ centraal. Onderstaande bedrijven helpen je te voorkomen dat je de laatste dagen van de maand alleen nog maar instant noodles hoeft te eten!

Wiebetaaltwat.nl

Gebruik Wiebetaaltwat om samen met je huisgenoten een goed overzicht te houden op de kosten. Door een account aan te maken kan iedere huisgenoot de gezamenlijke kosten die hij heeft voorgeschoten invoeren op de site. Vervolgens maakt de site een berekening en geeft weer wie het minst en wie het meest heeft betaald. Het is hierdoor direct duidelijk wie er aan de beurt is om boodschappen te doen.

Tikkie

Tikkie is een initiatief van ABN AMRO en maakt het iets makkelijker om geld van je vrienden terug te krijgen als je bijvoorbeeld pizza’s of festivalkaartjes hebt voorgeschoten. Met deze app kun je een betaalverzoek sturen via WhatsApp. Jij zet alles klaar en je vrienden hoeven alleen nog maar even in te loggen en te betalen. Makkelijk voor iedereen. Tikkie is te downloaden voor iOS en Android en is beschikbaar voor alle banken.

Tabster

Je kent het moment vast wel; je zit met een groepje in de kroeg of op het terras en hebt een gezamenlijke rekening geopend. Aan het einde van de avond kijken jullie elkaar aan en is de vraag wie er gaat betalen en hoe je de kosten gaat verdelen. Tabster is een app die hier automatisch een eerlijke verdeling in maakt. Iedereen maakt een account aan en koppelt zijn bankrekening of creditcard aan de app. Bij aangesloten cafés betaal je de rekening via de app en wordt alles eerlijk verdeeld. Tabster is overigens in 2015 door ING uitgeroepen als Startup van de maand.

Amigo Amigo

Deze couponsite is speciaal gericht op studenten en biedt veel lokale kortingen voor Amsterdamse studenten. Denk hierbij aan een 3-gangen menu voor een tientje of tien rijlessen voor 200 euro. Dat is nog eens geld besparen!

BASH app

Met BASH kun je gratis tickets winnen voor festivals en clubavonden. BASH verloot elke dag tickets voor events als Thuishaven, Dockyard Festival en Chateau Techno. Door het spel ‘Spin the bottle’ te spelen kom je er direct achter of je hebt gewonnen en +1 naar een feestje gaat! BASH is te downloaden voor iOS en Android. Vanwege de grote populariteit gaat BASH inmiddels al uitbreiden naar het buitenland.

Vakantieveilingen.nl

Via Vakantieveilingen kan je soms voor bizar lage prijzen stedentripjes boeken, maar ook verschillende soorten producten kopen. Het handige van deze site is dat je precies betaalt wat jij er voor over hebt; als je iets koopt is het voor jouw prijs en anders niet.

Studentenkorting.nl

Deze website verzamelt alle interessante kortingen voor studenten en brengt deze samen op hun website. Je vindt hier kortingen voor bijvoorbeeld electronica en zorgverzekeringen.

Kortingscode.nl

De naam zegt het eigenlijk al, maar kortingscode.nl verzamelt kortingscodes, kortingsbonnen en aanbiedingen van uiteenlopende webshops als Coolblue, Zalando en Levi’s. Als je dus van plan bent om iets te kopen, is het aan te raden om eerst op deze site te kijken. Wie weet krijg je namelijk wel korting!

SURFspot

SURFspot is een ICT-webshop die is opgericht speciaal voor studenten op verzoek van het hoger onderwijs. Via deze webshop kan je software, cloudoplossingen en hardware kopen met een exclusieve korting voor studenten. Alle universiteiten en ruim 25 hogescholen zijn aangesloten en je kunt korting krijgen door simpelweg in te loggen met je account van de hogeschool of universiteit. Bovendien kunnen alle studenten via SURFspot gratis Windows 10 Education downloaden!

Knaek

Wil je goed geld besparen, dan is Knaek een goede optie. Knaek is een kortingspas en app voor studenten. In meer dan 27 steden in Nederland en België, bieden ze kortingen bij lokale restaurants als Burgerlijk, maar ook bij grote zaken als Wagamama en McDonald’s. De pas kost per jaar 15 euro, maar dan kan je ook profiteren van veel verschillende aanbiedingen die voor lange tijd gelden. Je kunt hem hier bestellen.

PhoneGigant

PhoneGigant heeft het grootste en goedkoopste online assortiment in telefoon accessoires en onderdelen. Er is dus genoeg keuze naar wat je zoekt. Mocht er iets van je telefoon stuk zijn, dan kan je hier eenvoudig en snel een nieuw onderdeel vinden. Deze raden we zeker aan want tegenwoordig lopen studenten met duurdere smarphones waarbij een reparatie meer geld kan kosten dan de telefoon zelf.

Allewijnen.nl

Heerlijk is het om na het avondeten of in het weekend een glaasje wijn te drinken. Voor al jouw wijn wensen, ben je bij Allewijnen aan het juiste adres. Allewijnen biedt autentieke wijn uit Italie, Frankrijk, Spanje, Portugal, maar ook Zuid-Afrikaanse en Chileense wijn. Zo heb je genoeg keuzes om de perfecte wijn te kiezen. Ook kan je bij Allewijn achteraf betalen en heb je 30 dagen bedenktijd. Bij een besteliing van € 50 is de verzending gratis en je ontvangt een gratis wijnopener. Dat soort service verdient een glaasje wijn.

RedCelebration.com

Red Celebration is dé plek voor de beroemde Amerikaanse Red Cups en Beer Pong accessoires. De Red Cups en Beer Pong tafels worden vaak gebruikt bij broederschap feestjes. Dus heb je een feestje georganiseerd maar ben je de Red Cups vergeten te bestellen? Geen zorgen, Red Celebration levert ook op zaterdag bij jou thuis. Zo kan je gerust nog op vrijdag bestellen en hoeft jouw American Party vibe niet mis te lopen. En hoe meer cups je koopt, hoe meer korting je krijgt!

Huurkamers.nl

Bij Huurkamers.nl vind je een overzichtelijk en ruim aanbod van alle kamers en appartementen in Nederland. Tegenwoordig word het steeds moeilijker voor studenten om een kamer te vinden.  Deze website maakt het zoeken veel makkelijker en vermindert zo de hoofdpijn die studenten ervaren wanneer zij een kamer zoeken. Werkt beter dan een aspirientje! Je kunt op de website per stad kamers zoeken. Zo kom je hopelijk aan een dak boven je hoofd en kun je zorgeloos studeren.

Hondenwinkelonline.nl

Hier vind je een groot assortiment aan honden producten die van hoog kwaliteit zijn. Hondenwinkelonline.nl hanteert bovendien scherpe prijzen voor haar producten die veel goedkoper zijn dan bij andere hondenwinkels. Hou jij veel van honden en koop je graag accessoires voor hem/haar? Dan zit je bij de goede plek! Wat je ook verzint, de website heeft het allemaal. Jouw hond kan nu het heerlijke luxe leven leiden. Waar wacht jij nog op?!

 

Geld besparen
Cijfers geld-gerelateerde zaken van studenten