StudeerSnel Tips, Studie september 04, 2017
Een stress-vrij begin aan de tentamenperiode!

Een stress-vrij begin aan de tentamenperiode!

Hedendaags hebben studenten een druk schema: hier een deadline, daar een presentatie, tentamens, het nieuws bijhouden en dan ook nog een sociaal leven hebben. Dit allemaal kan zwaar worden en maakt het soms moeilijk om je goed voor te bereiden op de komende tentamenperiode. Stress niet, want hier heb je een helpende hand.

Voorbereiden, voorbereiden en nogmaals voorbereiden

Stress-vrij, Tentamen, Voorbereiden, Toets, Stress, StudeerSnel, StuDocu, Student, Studie, Universiteit, College

Een belangrijke stap bij het voorbereiden is om er achter te komen wat je op het tentamen kan verwachten, dus neem de cursusgids goed door. Verder als je je tijd goed indeelt zal je ervan profiteren, dus niet op het laatste moment alles snel doornemen, want dat levert alleen maar stress op. Ook moet je niet vergeten om jezelf te belonen, je kan dus tussendoor wat TV kijken, want dit vermindert stress en dient als motivatie.

Ontstressen op tentamendag

Stress-vrij, Tentamen, Voorbereiden, Toets, Stress, Ontstressen, Kalmeren, Ontbijt, StudeerSnel, StuDocu, Student, Studie, Universiteit, College

Het allerbelangrijkste is dat je je dag goed begint, en dat betekent een goed ontbijt. Als je gebrek hebt aan een goed ontbijt dan zakt je energielevel drastisch en dat kan leiden tot angst, vermoeidheid en stress. Probeer dus om dingen te eten die je langdurig energie geven zoals eieren en havermout. Ook kan je even door het tentamen bladeren, zo kan je inschatten hoeveel tijd je ongeveer aan elke vraag moet besteden.

Stress voorkomen tijdens het tentamen

Stress-vrij, Tentamen, Ontstressen, Kalm, Pauze, Ademen, Toets, Stress, StudeerSnel, StuDocu, Student, Studie, Universiteit, College

Nu komt het moeilijkste gedeelte, hoe je kalm blijft gedurende het tentamen. Ten eerste moet je niet gaan haasten, als je vast blijft lopen bij een vraag sla het over en ga naar de volgende. Houdt de tijd ook in de gaten en neem 5 à 10 minuten om alles weer door te lezen. Neem ook een pauze als je die nodigt hebt, als het toegestaan is ga wat drinken halen, ga naar de WC of rek je benen even uit, dit helpt met focussen en stress verminderen.

Na het tentamen

Stress-vrij, Tentamen, Vrienden, Uiteten, Shoppen, Relaxen, Toets, Stress, StudeerSnel, StuDocu, Student, Studie, Universiteit, College

Het tentamen is nu achter de rug en kan je dus eindelijk relaxen, of tenminste is dat de bedoeling. Ga er dus niet constant over nadenken en je moet je vrienden dan ook niet gaan vragen wat ze bij vraag 2, 6 en 8 hebben ingevuld als je weet dat het je gaat stressen. Wat je ook kan doen is jezelf trakteren, dat is namelijk ook belangrijk. Je kan dus gaan uiteten, wat thuisbezorgd bestellen, iets met vrienden doen of gaan shoppen.

MindMints

Stress-vrij, Tentamen, MindMints, StudeerSnel, StuDocu, Student, Studie, Universiteit, College, Wakeys, Kabooms, NapCaps, Noötropica

Een andere oplossing is MindMints. MindMints zijn noötropica formules oftewel smart drugs die de hersenen voeden, fitter maken en zorgen voor betere prestaties. Het is een 24-uursformule die gebruikt maakt van natuurlijke ingrediënten die zowel op de korte als langere termijn werken. Het formule bestaat uit 3 soorten pillen: Wakeys, Kabooms en NapCaps. Met de Wakey kickstart je je dag. De energiebooster Kaboom helpt je gedurende de dag scherper te zijn. Tot slot, de NapCap helpt je in je slaap je lichaam te herstellen en je gedachtes te ordenen. Het product is dus onder andere bestemd voor studenten die op een gezonde manier hun studie en sociaal leven proberen te balanceren. Verder zijn ze ook bekend van de BNR.

 

Je kan alvast je schooljaar goed beginnen, door StudeerSnel te checken voor wat tentamens en samenvattingen.

 

Graham