Levensstijl, StudeerSnel Tips oktober 19, 2016
Studentenbaantjes

Studentenbaantjes

Studenten die werken naast hun studie is tegenwoordig eerder regel dan uitzondering. Je bent natuurlijk ook in Nederland en wilt zo veel mogelijk leuke dingen doen, werken dus! Helaas ben je als student vaak maar beperkt flexibel omdat je niet ruim van tevoren weet wanneer je college of werkgroepen hebt. Gelukkig zijn er genoeg bedrijven die weten te dealen met wispelturige roostermakers van hogescholen en universiteiten en die ondanks je onvoorspelbare rooster, toch werk voor je hebben! Daarnaast zijn er genoeg tips te vinden hoe je geschikte studentenbaantjes vindt. Daarom hebben we vandaag Studentenbaantjes als centraal thema.

Studentenwerk

Studentenwerk is een online platform waar werkgevers en werkzoekende studenten elkaar kunnen vinden. Het platform heeft een grote variëteit aan banen overal in Nederland. Je kunt hier niet alleen een bijbaan vinden, maar ook stages, startersfuncties en avondwerk in alle sectoren. Studentenwerk is de studententak van grote broer Young Capital.

Mise en Place

Mise en Place is een horeca uitzendbureau. De slogan van Mise en Place luidt ‘Ik doe het waar, wanneer en met wie ik wil!’. Je kunt je elke week inplannen voor de evenementen waar jij wilt werken, de ene dag een festival, de volgende een bruiloft, de ander een uitgeserveerd diner. Daarnaast zit je niet vast aan vaste werkdagen en kan je meer werken als je tijd over hebt en minder werken tijdens bijvoorbeeld je tentamens, ideaal voor studenten dus!

TentamenTrainingen.nl

TentamenTrainingen.nl biedt studenten trainingen aan om zo hun tentamens te halen. Als werknemer bij TentamenTrainingen.nl word je goed begeleid. Je krijgt een uitgebreide training en een eigen docent toegewezen. Je verdient niet alleen relatief veel geld in een korte tijd (het salaris ligt een stuk hoger dan het gemiddelde studentenloon), maar werken voor TentamenTrainingen.nl is ook een leerzame ervaring en een waardevolle toevoeging op je CV.

Randstad Student

Randstad Student helpt studenten met het vinden van studentenbaantjes. Denk hierbij aan flexibele baantjes in de horeca, promotiewerk of werken bij de klantenservice. Je kan er echter ook terecht voor serieuzer werk dat ook goed op je CV staat, bijvoorbeeld voor banen in het buitenland. Als je eenmaal klaar bent met studeren hebben ze ook startersfuncties in de aanbieding, zodat je meteen door kan rollen naar je eerste échte baan. Randstad Student trekt je als het ware door je hele studentenperiode heen, door passend werk te bieden voor elk stadium.

Pepperminds

Bij Pepperminds werf je abonnees, leden en donateurs voor verschillende merken en goede doelen. Enkele voorbeelden zijn: WNF, Greenpeace, Artsen Zonder Grenzen, NRC en Hello Fresh. Werken bij Pepperminds betekent een flexibele bijbaan in sales, waarbij je in een korte tijd veel geld kunt verdienen. Pepperminds zorgt voor trainingen en masterclasses, waardoor je er ook professioneel gezien veel kan leren. Daarnaast heb je een hoop sociale collega’s met wie je al gauw bevriend raakt.

Studentalent

Nog opzoek naar een studentenbaantjes? Studentalent is een uitzendbureau voor studenten. Belangrijk bij Studentalent is dat je naast geld verdienen jezelf ook ontwikkelt tijdens je bijbaan. Studentalent is actief in de sectoren administratie, finance, zorg, IT en klantcontactcenters. Als je een studie doet in een van deze richtingen kan je hier dus al tijdens je studie relevante werkervaring opdoen.

Studiekring.nl

Zoek jij een bijbaan die er écht toe doet? Word bijlesdocent of huiswerkbegeleider bij Studiekring. Een job die goed staat op je CV en ook nog eens lekker verdient. Kijk voor alle vacatures op de vacature pagina van Studiekring.nl.

OppasStudent

OppasStudent brengt studenten die graag willen oppassen en gezinnen die oppas nodig hebben bij elkaar. Dit is een leuke en relaxte bijbaan. Daarnaast zijn voordelen dat je hier je eigen uurtarief kunt bepalen (ouders moeten hier uiteraard wel eerst mee akkoord gaan) en dat je zelf kunt bepalen hoe vaak jij wilt werken. Wie weet word je ook nog wel verkozen tot oppas van het jaar!

Zapp Student Chauffeur

Bij Zapp Student Chauffeur kan je aan het werk als chauffeur. Ook dit is een flexibele baan, waarbij je zelf je eigen werktijden kunt bepalen. Je doet veel rijervaring op doordat je in veel verschillende auto’s rijdt en je komt op veel verschillende plaatsen. De tijd die je staat te wachten op een klant kun je mooi gebruiken om betaalt te studeren.

StudentenVacature.nl

StudentenVacature.nl is een vacaturebank voor studenten en afgestudeerden. Op deze site staan meer dan 2000 vacatures voor startfuncties, stages, bijbanen en vakantiewerk. Solliciteren gaat hier zeer gemakkelijk en daarnaast word je op de hoogte gehouden van nieuwe vacatures.

Studentchauffeur

Als je van autorijden houdt is deze bijbaan perfect. Je mag in veel verschillende auto’s rijden en je ontmoet veel verschillende mensen. Je kunt je eigen werkdagen en tijden bepalen en daarnaast kan je tijdens wachttijd studeren.

studentenbaantjes
Cijfers bijbaan student

 

Als je denkt van ik wil toch wat anders, dan kan je StudeerSnel checken voor een stageplek. We zijn een jong en ambitieus team opzoek naar stagiairs om ons team te versterken! Je zal leuke mensen ontmoeten, ervaring oplopen, wat bijverdienen en misschien zelfs de volgende FIFA-, tafeltennis- of tafelvoetbal God(in) bekroond worden.