StudeerSnel Tips oktober 21, 2016
Studententransport

Studententransport

Het laatste thema is Studententransport. Met de studenten OV-kaart beschik je over een goede basis om je door de stad te verplaatsen en ook de benenwagen brengt je van A naar B. Toch is het leven in Amsterdam zonder fiets een stuk lastiger dan je denkt en bovendien is er ’s nachts geen openbaar vervoer. We geven daarom hieronder een aantal alternatieve tips voor vervoer in Amsterdam.

Student-Bike

Student-Bike geeft gratis fietsen weg aan studenten. Dit is mogelijk doordat de fiets voorzien is van reclame en je feitelijk met een reclamebord door Amsterdam rijdt. Dat maakt natuurlijk helemaal niks uit, want je hebt een gratis fiets en je komt op de juiste bestemming. De fietsen zien er bovendien ook goed uit en zijn van prima kwaliteit! Bedrijven die tot nu toe hebben geadverteerd op de fietsen zijn: Het Parool, Conrad, AppieNow en Corona. Binnenkort gaat Student-Bike ook nog uitbreiden naar Utrecht, Rotterdam en Den Haag. Dit is een goed voorbeeld van studententransport.

Abel

Als student heb je helemaal geen eigen taxi nodig, waarom zou je een taxi niet delen als je daarop kan besparen? Met Abel boek je niet een hele taxi, maar slechts een stoel. Je zit met andere mensen in de taxi, maar daardoor zit Abel qua prijs tussen een reguliere taxi en het openbaar vervoer in. Bovendien is een volle taxi veel duurzamer, efficiënter en veel gezelliger!

Uber

Waarschijnlijk ken je deze taxi-gigant inmiddels wel. Uber is je redder in nood als je bijvoorbeeld ’s nachts bent gestrand na het uitgaan. Reguliere taxi’s willen nog wel eens de prijs op laten lopen door een gigantische omweg te nemen. Bij Uber staat de route vooraf vast en heb je vooraf ook al inzicht wat de ritprijs ongeveer zal zijn. Het is bovendien een stuk goedkoper dan normale taxi’s en Uber chauffeurs zijn vaak veel vriendelijker. Ook bieden ze de mogelijkheid om jou én je fiets mee te nemen.

Busje delen

Busje delen brengt je na een evenement weer naar huis als het reguliere openbaar vervoer niet meer rijdt. Deze vorm van studententransport is bijvoorbeeld ideaal als je een keer op een zondag goedkoop naar Woodstock wilt bij Bloemendaal aan Zee. In plaats van dat je met de bus en de trein moet (waarbij je het risico loopt de laatste bus of trein te missen), brengt deze bus je in één keer naar huis!

Flixbus

Dit kan een prima alternatief zijn voor de trein als je OV-kaart niet geldig is. Flixbus is een stuk goedkoper en de bus rijdt vanuit Amsterdam direct naar steden als Groningen, Den Haag, Rotterdam en Eindhoven. Op en neer naar Groningen kost je voor een retourtje bijvoorbeeld maar 14 euro.

Als student in Amsterdam beperk je je natuurlijk niet alleen tot deze stad. Je wil natuurlijk ook stedentrips maken, op vakantie gaan of misschien wel zelfs gaan backpacken. Voor degene die landsgrenzen willen verlaten hebben wij onderstaande tips.

Skyscanner

Het internet biedt verschrikkelijk veel mogelijkheden voor het boeken van vliegtickets. Met daarbij de fluctuerende prijzen, is het vaak niet te doen om zelf een selectie te maken. SkyScanner speurt voor jou het hele internet af en maakt een selectie van de goedkoopste tickets.

Srprs.me

Srprs.me is een reisorganisatie die je meeneemt naar een bestemming die op het moment van boeken nog niet bekend is. Pas op het vliegveld wordt bekend gemaakt naar welke bestemming je precies gaat. De reizen zijn qua prijs laagdrempelig en daarnaast is het een spannende ervaring. Op de website van srprs.me vind je verschillende reviews van mensen die al eerder met srprs.me op vakantie gingen.

Kilroy

Kilroy is een reisorganisatie voor jongeren, studenten en backpackers. Ze zijn vooral gespecialiseerd in verre reizen en wereldreizen. Als je bijvoorbeeld voor een langere tijd wilt reizen, kan je via Kilroy relatief goedkoop enkele vluchten aan elkaar koppelen. Ook staat Kilroy je bij als je stage wilt lopen of wilt studeren in het buitenland. Tot slot geven ze je nog een heleboel handige tips die bruikbaar zijn voor als je een verre reis maakt.

Studententransport
Cijfers transport in Amsterdam