Fun, StudeerSnel Tips september 07, 2017
Studenten- en/of Studievereniging, iets voor mij?

Studenten- en/of Studievereniging, iets voor mij?

Het leven van een student is druk. Naast het balanceren van school en werk heb je misschien toch nog wat tijd over en moet je natuurlijk ook nog een sociaal leven hebben. Nou een studie- en/of studentenvereniging is een goede wijze om dat te doen. Mogelijk denk je waarom zou ik bij een studievereniging/studentenvereniging aansluiten? En is dit eigenlijk wel iets voor mij? Nou hopelijk maakt dit het ietsjes duidelijker.

Studievereniging 

Een studievereniging is een vereniging binnen een bepaalde studie waarvan studenten lid kunnen worden en dus volgen alle leden dezelfde studie. Lid worden van een studievereniging kan zijn leuke en positieve aspecten hebben zoals:

  • Studieactiviteiten
  • Etentjes
  • Kortingen op boeken

In Amsterdam heb je EOS, de vereniging van de Faculteit der Sociale Wetenschappen. Bij hun gaat het om een nieuw begin, een nieuwe dag en een nieuwe dageraad. Onder de studenten van Informatica en informatiekunde in Utrecht staat Sticky bekend. Ze organiseren onder andere: studiereizen, casino nights en themaborrels. In Rotterdam heb je de Studievereniging Criminologie In Actie, het idee werd geboren in 2001 in Antwerpen nadat een aantal studenten daar een congres over diamantsmokkel hadden bezocht (passend heh, ja dacht ik ook). Sindsdien hebben ze verschillende activiteiten georganiseerd waaronder lezingen, studiereizen en excursies.

StudentenverenigingStudentenvereniging, Studievereniging, StudeerSnel, StuDocu, Studie, Student, Universiteit, Feesten, Borrelavond, A.S.C., A.V.S.V., Vindicat, de Leidse Studentenvereniging Minerva

Bij Studentenverenigingen komen studenten van verschillende studierichting bij elkaar, dus staat de studie er los van. In Nederland hebben de meeste grote studentensteden meerdere studentenverenigingen. Deze studentenverenigingen in tegenstelling tot studieverenigingen zijn meer gericht op leuke dingen zoals:

  • Feesten
  • Verplichte borrelavonden
  • Vrienden voor de rest van je studietijd
  • Knappe studenten 😉

Momenteel is A.S.C. / A.V.S.V. met meer dan drieduizend leden de grootste studentenvereniging van Nederland. De Vindicat die zich in Groningen bevindt, heeft 2 discotheken in hun gloednieuw pand aan de Grote Markt. Verder staan ze bekend voor hun dikke feesten en hun culturele en sportieve ontplooiing. De Leidse Studentenvereniging Minerva heeft als traditie het Sine Regno-feest. “Sine Regno” betekent “zonder bestuur” en dit feest duurt 4 dagen lang. Ook hebben ze een uitstekende huizencultuur, met ruim 140 huizen bieden ze de grootste kans op een studentenkamer.

Iets voor mij? Studentenvereniging, Studievereniging, StudeerSnel, StuDocu, Studie, Student, Universiteit, Feesten, Borrelavond

Pas je wel bij zo een vereniging? Studieverenigingen zijn gezellig, knus en er zijn weinig verplichtingen. Als je van gezelligheid houdt, maar geen zin hebt in ontgroening dan is dit de juiste keuze voor jou. Studentenverenigingen zijn handig wanneer je hard wilt feesten en weinig mensen in je studiestad kent. Je leert veel mensen in één keer kennen die meestal je beste vrienden worden. Maar houd er rekening mee dat sommige studentenverenigingen ontgroeningen en verplichtingen eisen.

Natuurlijk is het ook mogelijk om beide te combineren 😎

Heb je al een vereniging gevonden die passed bij jou is, maar je kan nog wat extra hulp gebruiken met studeren? Check dan StudeerSnel voor wat tips 😁

 

Graham