StudeerSnel Tips oktober 12, 2016
Woontips Amsterdam | StudeerSnel’s tips

Woontips Amsterdam | StudeerSnel’s tips

Ben jij student in Amsterdam of ga je binnenkort in deze mooie stad studeren en wonen? Geluksvogel! Je hebt de juiste keuze gemaakt! We hoeven je waarschijnlijk niet uit te leggen waarom Amsterdam ‘the place to be’ is voor studenten. Helaas is Amsterdam wel een dure stad en uiteraard ben jij een arme student. Je zal dus creatief moeten omgaan met de middelen die je hebt. Wij van StudeerSnel hebben daarom speciaal voor (aankomende) Amsterdamse studenten een lijst opgesteld met bedrijven die het studentenleven in Amsterdam een stuk makkelijker, goedkoper, maar bovenal leuker maken! Elke dag staat in het teken van een ander onderwerp. Vandaag: Woontips Amsterdam.

Algemene cijfers Amsterdam
Algemene cijfers Amsterdam

Woontips Amsterdam

‘Ik ga in Amsterdam wonen!’. Helaas is dat makkelijker gezegd dan gedaan, want een kamer vinden is zo eenvoudig nog niet. Eenmaal die kamer gevonden moet je vaak ook maar hopen dat je er niet na drie maanden weer uit moet omdat de oorspronkelijke bewoner terug is van zijn of haar reis door Zuidoost-Azië. Gelukkig is er geen reden voor paniek, want deze bedrijven zijn gespecialiseerd op het gebied van wonen:

 

 

Woontips Amsterdam
Feiten over wonen in Amsterdam | StudeerSnel tips

 

Housing Anywhere

HousingAnywhere is een online platform waar (internationale) studenten kamers kunnen huren en verhuren. Vind een kamer in Amsterdam of waar dan ook in de wereld. Maak gratis een account aan, kom in contact met verhuurders en vind de geschikte kamer. Je avontuur in een nieuwe stad begint bij een kamer!

Esteon

Esteon is een platform dat verhuurders en woningzoekende samenbrengt. Als je een woonprofiel aanmaakt en daarbij je voorkeuren doorgeeft, gaat Esteon op zoek naar de geschikte woning of kamer voor jou! Je kunt in het woonprofiel aangeven wat voor type woning je wilt, in welke buurt, de minimale grootte in m2, maximale huurprijs en gewenste verhuisdatum. Door een speciaal algoritme doet Esteon woningsuggesties die precies bij jouw wensen passen. Met een tinder-achtig systeem kan je vervolgens al swipend aangeven of je de woning wel of niet ‘liket’.

Kamernet

Kamernet is een soort marktplaats voor kamers waar dagelijks honderden nieuwe kamers op verschijnen. Aanbieders kunnen gratis hun kamer op de website plaatsen. Kamerzoekenden kunnen gratis de advertenties bekijken. Als je wil reageren op een kamer moet je een premium account aanmaken. Deze kost 30 euro per maand en is maandelijks opzegbaar. Op hun blog geven ze daarnaast ook nog een heleboel handige tips voor studenten over uiteenlopende onderwerpen.

Kamer.nl

Op kamer.nl kan je zoeken naar kamers in verschillende steden, waaronder in Amsterdam. Als kamerzoekende kan je een profiel aanmaken en daarmee aangeven naar wat voor soort kamer je op zoek bent. Wanneer er een kamer online komt die aan jouw wensen voldoet, krijg je een e-mail. Om te reageren op kamers heb je een premium account nodig, deze kost 17,95 euro per maand.

Duwo

Duwo is een landelijke woningcorporatie die meerdere grote studenten campussen beheert en verhuurt aan studenten. De kamers die worden aangeboden zijn voor Amsterdamse begrippen qua prijs erg voordelig; tussen de 300 en 500 euro.

Ymere

Ymere biedt woningen aan in Amsterdam speciaal voor studenten die studeren in Amsterdam, Amstelveen of Diemen. Deze woningen worden verhuurd op basis van een campuscontract, dit betekent dat je na je studentenperiode deze woning weer moet verlaten. De woningen zijn echter aantrekkelijk geprijsd.

Studentenwoningweb.nl

Studentenwoningweb is een platform die studentenwoningen van verschillende woningcorporaties als De Key, Stadgenoot, Ymere en Elan wonen samenbrengt op één website. Je hebt hierdoor in één keer een goed overzicht van wat alle grote woningcorporaties te bieden hebben op het gebied van studentenwoningen. Als je in aanmerking wilt komen voor een woning via studentenwoningweb.nl, dien je je eenmalig in te schrijven. Dit kost 38 euro en is acht jaar geldig.

Dit waren onze woontips. Heb jij nog aanvullingen, of wil je reageren op één van deze bedrijven? Laat vooral je reactie achter! Morgen gaan wij het hebben over Eten. Wat is het goedkoopst en het lekkerst in Amsterdam? Dat zie je morgen!

 

One love,

Jeffrey | StudeerSnel.nl