Studie november 26, 2017
De beste studentenstad van Nederland

De beste studentenstad van Nederland

In welke stad je jouw studententijd ook doorbrengt, je studententijd is een onvergetelijk deel van je leven. Toch heeft de ene studentenstad meer te bieden dan de ander en bepaalt de stad voor een deel hoe jij deze tijd beleeft. De 5 leukste studentensteden van Nederland vind je hieronder, waar studeer jij het liefst?

1. Groningen

Studentenstad Groningen, universiteit Groningen Studeersnel, Studocu

Groningen is bij uitstek de leukste studentenstad van het Noorden. De 54.936 studenten in Groningen vormen samen meer dan een kwart van de totale bevolking van de stad. Rijksuniversiteit Groningen in Groningen heeft  27 onderzoekscentra en instituten.  Door dit grote aantal studenten bezit Groningen een bruisend uitgaansleven, waar je 24 uur per dag deel van uit kunt maken. In Groningen zitten maar liefst 179 verschillende kroegen en ook hier zijn een groot aantal verschillende studentenverenigingen te vinden.

2. Nijmegen

Studentenstad Nijmegen Studeersnel, Studocu

Tot slot moest Nijmegen door de enthousiaste reacties over de stad, wel aan dit rijtje worden toegevoegd. Van de 160.000 inwoners is 15% hier student. Één van de grote universiteiten ‘ Radboud Universiteit Nijmegen ‘ bestaat al sinds 1923. Het historische centrum van Nijmegen telt tientallen cafés, terrassen en pleinen. Hierdoor zijn er voor studenten genoeg plaatsten om een biertje te doen of uit te gaan. Ook zijn er een hoop gezellige restaurants en (goedkope) eethuisjes waar je perfect als student kunt gaan eten!

3. Utrecht

Studentenstad Utrecht Studeersnel, Studocu

Met in totaal 66.961 studenten en een groot aantal studentenverenigingen, is Utrecht een van de gezelligste studentensteden van Nederland. In de oude binnenstad kun je op een van de vele terrassen ’s zomers een biertje doen of shoppen in één van de vele leuke winkeltjes. De Hogeschool voor de Kunsten Utrecht is de grootste hogeschool voor de kunsten in Nederland en is in Europa één  van de grootste opleidingsinstituten die zich richt op kunst en cultuur. Een nadeel is helaas wel de lastige zoektocht naar een kamer. Wil je meer weten over studeren in Utrecht? Hier vind je alles wat je moet weten.

4. Leiden

Studentenstad Leiden Studeersnel, Studocu

De Universiteit van Leiden komt uit 1575 en is daarmee de oudste universiteit van Nederland. Leiden is een kleine gezellige studentenstad, waardoor je overal studenten tegenkomt. De studentenverenigingen blijven hier dan ook niet onopgemerkt. De verenigingen maken voor een groot deel van de studenten een belangrijk onderdeel van hun studententijd uit. Leiden heeft geen echte discotheken, maar wel overal kroegen en terrasjes, waarbij de Beestenmarkt een populaire plek is.

 

5. Amsterdam

Studentenstad Amterdam Studeersnel, Studocu

Onze hoofdstad heeft een hoop te bieden voor studenten. Amsterdam heeft  27 bachelor- en masteropleiding instanties waaronder de Vrije Universiteit van Amsterdam. Favorieten onder de studenten zijn: het Leidseplein, het Rembrandtplein en in de zomer uiteraard het Vondelpark. Amsterdam telt maar liefst 1050 kroegen, dus over bier hoef je je hier geen zorgen te maken. Voor een kamer moet je wel iets meer moeite doen dan in andere steden en zal je met een gemiddelde kamerprijs van 455 euro per maand iets meer over moeten hebben, maar Amsterdam is dit zeker waard.

 

Vond je deze blog interessant? Lees dan ook onze blog over de beste Nederlandse universiteiten door!

 

 

Davida

2 thoughts on “De beste studentenstad van Nederland”

 • 1
  Harry on 26/09/2016

  Ik mis Nijmegen in dit rijtje, maar Groningen blijft de beste studentenstad!!!

  • 2
   user on 11/10/2016

   Ik ben het helemaal met je eens Harry, als het lijstje langer was geweest had Nijmegen er sowieso bij gestaan!

Comments are closed.