StudeerSnel Tips, Studie juli 05, 2017
Dit zijn de 5 beste Universiteiten van België

Dit zijn de 5 beste Universiteiten van België

Ga je na de zomer studeren en ben je nog niet overtuigd? Of ben je gewoon benieuwd naar de beste universiteiten van België? In dit rijtje vind je de top 5 beste universiteiten die België tellen mag volgens de QS World University Ranking.

1. Katholieke Universiteit Leuven

Universiteiten beste Belgie studocu leren studeren excell at their studies

Van de inzichten van Erasmus tot innovatieve nanotechnologie: als één van de oudste universiteiten van Europa kent de KU Leuven een lange traditie van baanbrekend wetenschappelijk onderzoek en kwalitatief hoogstaand onderwijs. De KU Leuven is een onderzoeks- en onderwijsinstelling met internationale uitstraling. Alle opleidingen aan deze universiteit zijn gebaseerd op het innovatieve onderzoek van haar wetenschappers en professoren.

2. Universiteit GentUniversiteiten beste Belgie studocu leren studeren excell at their studies

Op 9 oktober 1817 opende de universiteit in het Gentse Stadhuis. Hiermee is de universiteit dus al bijna 200 jaar oud! De UGent werkt op een actieve manier aan diversiteit en profileert zich als pluralistische universiteit die open staat voor alle studenten ongeacht hun achtergrond. Met hun credo: Durf Denken is de UGent niet de UGent van vandaag, niet de universiteit van morgen, het is de Universiteit van de Toekomst.

3. Université catholique de Louvain

Universiteiten beste Belgie studocu leren studeren excel at their studies

Deze universiteit is de eerste Franstalige universiteit in Europa die online vakken mag aanbieden op het Edx platform, wat je al direct vertelt dat dit een top universiteit is.  De Université catholique de Louvain heeft meer dan 30.000 studenten verdeeld over zeven faculteiten in Brussel en Wallonië met de hoofdfaculteit in Louvain-la-Neuve.

 4. Vrije Universiteit Brussel

Universiteiten beste Belgie studocu leren studeren excel at their studies

Met 29 Bachelor-, 76 Master opleidingen en 127 verschillende nationaliteiten is de Vrije Universiteit Brussel een internationaal georiënteerde universiteit in het hart van Europa. Door het afleveren van hoogstaand onderzoek en onderwijs op maat, wil de VUB een actieve en toegewijde bijdrage leveren tot een betere maatschappij.

 5. Université libre de Bruxelles

Universiteiten beste Belgie studocu leren studeren excel at their studies

Deze baanbrekende universiteit heeft door de jaren heen maar liefst vier Nobelprijzen en twee Marie Curie prijzen in de wacht mogen slepen. De Université Libre de Bruxelles heeft 12 faculteiten voor bijna alle disciplines en werkt nauw samen met academische input en onderzoek. Je mag dan ook zeker trots zijn als je hier studeert!

En heb je nou ondanks je goede uni toch een helpende hand nodig tijdens je examens? Dan kan je altijd even op StuDocu kijken Winking Face on Apple iOS 10.3

 

Lauren