Promotie, Studie maart 07, 2017
Hou meer tijd over in 2017!

Hou meer tijd over in 2017!

Wil jij meer werk gedaan krijgen in minder tijd? Met deze vier tips hou jij eindelijk meer tijd over in 2017! En het handige is: je kan de tips gebruiken voor studeren en werken.

tijd

Je hebt de term vast al een keer gehoord: timemanagement. Klinkt misschien saai, maar door dit toe te passen, ga je efficiënter om met je tijd. En dat betekent meer tijd om lekker te chillen. Check hieronder de tips:

1. Wat is nou echt belangrijk?

Dwight D. Eisenhower, voormalig president van de VS, was een grote voorstander van timemanagement. “Urgente zaken zijn zelden belangrijk en belangrijke zaken zelden urgent” zei hij. Dwight D. Eisenhower maakte een matrix, waarmee zijn visie in één oogopslag duidelijk werd. Je kan de matrix gebruiken om erachter te komen welke zaken echt belangrijk en urgent zijn.

 

tijd

2. First things only

Nu je weet wat écht belangrijk is, kan je een planning maken. Begin met de drie belangrijkste taken op te schrijven van die dag. Check? Maak tijd vrij en werk aan jouw top 3 belangrijkste taken. Toch nog tijd over? Dan is alles wat je nog van je to-do lijst kan afwerken een bonus.

3. Full focus

Appjes, mails, een rinkelende telefoon… Natuurlijk allemaal urgente zaken. Je moet meteen reageren! Maar is het eigenlijk wel zo belangrijk en urgent? En hoe erg halen deze berichten jou uit jouw flow?

Precies. Plan daarom vaste tijden in om je berichten te checken. Bijvoorbeeld een half uur voordat je begint met studeren en na de lunch. Laat de rest van de dag je telefoon met rust. Zo kan je snel reageren op de belangrijkste berichten en ben je de rest van de dag volledig gefocust op jouw taken.

4. Keep on moving

“Lichaamsbeweging is een manier om je brein in conditie te brengen”, schreef professor Erik Scherder. Beweging zorgt voor een betere doorbloeding in je hersenen, zo kun je nieuwe informatie ook beter verwerken. Sneller en efficiënter studeren? Beweeg dan genoeg! Zoals je natuurlijk al wist is het niet alleen goed voor je hersenen maar ook voor je gezondheid.

tijd

5. Time to relax

Heb je anderhalf uur hard gewerkt? Neem dan vijf minuten pauze. Pak iets te drinken of strek even je benen. Door de minibreak kun je je daarna weer beter concentreren. Zorg er alleen wel voor dat het bij die 5 minuten blijft.

Real focus

Wil je echt productief studeren? Plan je studie-uren in op de momenten waarop jij het meest productief bent en zo min afleiding hebt. Zelfs al zijn deze momenten om twee uur ’s nachts.

Gebruik voor een betere focus Chrome extensions, zoals ‘StayFocusd’. Met het programma StayFocusd kan je tijdelijk websites blokkeren die niet met je studie te maken hebben. Zo heb je geen andere keus dan je to-do lijst af te werken.

 

Door YoungCapital