Studie februari 23, 2018
Slechtste Nederlandse universiteiten

Slechtste Nederlandse universiteiten

In een vorige post hebben we de beste universiteiten in Nederland op een rij gezet. Nu zijn de “slechste” universiteiten aan de beurt. Elk jaar maakt de QS World Univesity Rankings een lijst met de beste universiteiten ter wereld. De universiteiten in deze lijst bevinden zich allemaal in de top 400. Deze zijn de laag-geranschikte universiteiten van de QS World Universities Rankings en zijn dus allemaal top universiteiten. Laten we maar beginnen. De lijst loopt van slecht naar beter.

5. Tilburg University

Slechste universiteiten Tilburg university Studeersnel, StuDocu

De eerste uni op de lijst is Tilburg University. Met ongerveer 13000 studenten, waarvan 1700 internationaal, staat deze universiteit op nummer 357. Tilburg University biedt 22 bachelor- en 49 masterprogramma’s aan waarvan 41 in het Engels worden gegeven. Zeer international gericht dus! Tilburg University werdt in 1927 opgericht als een handelshogeschool. De eerste faculteit, Economie en Management is de oudste faculteit en wereld beroemd. Hij is gerangschikt als de vijfde beste Bedrijfskunde opleiding ter wereld volgens de Academic Ranking of World Universities (ARWU).

4. Vrije Universiteit

Slechste universiteiten Vrije universiteit studeersnel, Studocu

De Vrije Universiteit staat op nummer 218. Opgericht in 1880, deze universiteit staat voor academische vrijheid. Academische vrijheid van de kerk, de staat, en commerciële belang. De VU biedt 50 bachelor en circa 100 master opleidingen aan. Met ongeveer 23000 ingeschrevenen in 2017, is deze universiteit zeker één van de tofste in Nederland en Amsterdam.

Interessant om te weten: de blauwe griffioen oorspronkelijk uit de mythologie van het Oude Griekenland, is een symbool voor goddelijke macht. Op de VU is dit bekend als de “VU kip”.

3. Radboud Universiteit

Slechste universiteiten Radboud universiteit StudeerSnel, Studocu

De Radboud Universiteit staat op nummer 204 in de lijst. Opgericht in 1923 en heeft zo’n 29.970 studenten. De naam van deze universiteit is interessant. Raboud is de patroonheilige van de katholieke wetenschapsbeoefening in Nederland. De manier van onderwijs is anders dan in andere universiteiten:  veel lessen vinden plaats in kleine groepen zodat de student intensief contact heeft met de docent. Dit is weer een andere manier van lesgeven, die je niet veel ziet in de universiteiten in Nederland. Hou je van veel persoonlijke aandacht? Dan raden wij je deze universiteit aan!

2. Maastricht Universiteit

Slechste universiteiten Universiteit Maastricht studeersnel, studocu

Op nummer 200 Staat Maastricht Universiteit. Behoort tot een van de jongste universiteiten van Nederland en is zoals de naam ook aangeeft, gevestigd in Maastricht. Het is opgericht in 1976 en heeft in haar korte bestaan een sterke reputatie opgebouwd en wordt ook nog eens tot de beste jonge universiteiten gerekend. Deze universiteit richt zich heel erg op het buitenland en daardoor zijn meer dan 50% van de studenten afkomstig uit het buitenland. Hoe internationaler willen ze worden? Heel internationaal, want internationaal gebruiken ze de naam ”Maastricht University” en de namen van de faculteiten zijn ook allemaal in het Engels. Wil je hier gaan studeren? Zorg maar eerst dat je Engels in orde is!

1. Universiteit van Twente

Slechste universiteiten Universiteit van Twente Studeersnel, studocu

De Universiteit Twente is een universiteit voor technische en maatschappijwetenschappen en ligt in Enschede. Het is opgericht in 1961. Momenteel heeft deze universiteit zo/n 9000 studenten en 3300 mensen als wetenschappelijk personeel. De universiteit is nummer 179 in de lijst.  Goed om te weten is dat het de grootste campusuniversiteit is van Nederland! Wat wil je nog meer als je een campus zoekt?!  De universiteit heeft als motto ”De ondernemende Universiteit”. Hier is de universiteit bekend en met succes: 700 bedrijven zijn vanuit de universiteit gestart.

Natuurlijk zijn alle bovengenoemde universiteiten niet de slechtste van Nederland. We hopen dat de sarcasme detector was afgegaan tijdens het lezen van deze blog! Het zijn allemaal ontzettende goede universiteiten en zijn trots dat zij in Nederland zitten.

Wil je nog meer leuke berichten,  aantekeningen, samenvattingen of oude examens?  Kijk dan op Studeersnel.nl.

Daniel en Edward