Studie november 17, 2017
Studies die je kans op een baan vergroten

Studies die je kans op een baan vergroten

Ga je studeren of ben je al met je studie begonnen? Een studie kiezen is spannend en kan toonaangevend zijn voor je carrière. Natuurlijk kan je carrière altijd al beginnen met een goede bijbaan. Een stapje verder maak je met de volgende vijf hbo opleidingen volgens onderzoek van Studie & Werk in 2017 de meeste kans op een baan. De cijfers zijn gebaseerd op de arbeidsmarktpositie van afgestudeerde leerlingen.

5. Leraar Nederlands

Baan Nederlands docent studeersnel studocu

Heb je een passie voor taal? Van de afgestudeerde studenten zijn er 69% die binnen 15 maanden na hun studie een vaste baan bemachtigen. Dit maakt de opleiding Leraar Nederlands een goede keuze wat baangarantie betreft.  Het gemiddelde inkomen van deze leraren ligt rond de € 2.819,- bruto per maand.

 4. Leraar Wiskunde

studeersnel studocu Wiskunde docent baan

Sommige mensen hebben er aanleg voor en anderen moeten er hard voor werken. Wiskunde is niet voor niets een baan waar je snel mee aan de bak komt. 66% van de geslaagden komen binnen 15 maanden aan een vaste baan. Het salaris van de gemiddelde leraar Wiskunde ligt rond de € 2.850,- per maand

3. Leraar Natuur-/Scheikunde

Baan Schijkunde Natuurkunde docent studeersnel studocu

Als de naam Isaac Newton belletjes bij je doet rinkelen heb je waarschijnlijk basiskennis van het vak natuurkunde. Deze kennis over de chemische elementen maakt je een mogelijke kandidaat voor de functie leraar natuurkunde en/of scheikunde.  Met 72% van de afgestudeerden die binnen 15 maanden aan een baan komen, staat deze studie derde op deze lijst. De inkomsten van de  gemiddelde docent natuurkunde/scheikunde liggen rond de € 2.780,- bruto per maand.

2. Algemene Operationele Techniek

baan electrtechniek studeersnel studocu

De opleiding Algemene Operationele Techniek combineert bouwkundewerktuigbouwkunde en elektrotechniek. Met deze studie leer je onder andere hoe je technische systemen op kan stellen, hoe productieprocessen in elkaar zitten en systemen onderhouden moeten worden. De afgestudeerde verdient gemiddeld € 3.052,- bruto per maand en 75% komt binnen 15 maanden na het afstuderen aan werk.

1. Management in de Zorg

studeersnel studocu baan management

Een management positie in de zorg levert een gemiddelde salaris van €3.102,- bruto per maand op. Om aan een goedbetaalde functie te komen is de studie ‘Management in de Zorg’ dus een goede basis! Na het afronden van de studie komt daarnaast maar liefst 81% van de leerlingen aan passend werk. Dit is vaak als teamleider van een afdeling in een zorginstelling.

Studeer je wat anders? Dan maak je altijd nog kans op een baan! Toch is het altijd handig om eerst je diploma te halen. Je kunt voor elke studie bij StudeerSnel.nl  terecht voor samenvattingen en oefententamens!

 

Davida