Levensstijl, Studie maart 27, 2018
Top 5 studenten bijbanen

Top 5 studenten bijbanen

Je studententijd, een geweldige maar ook een dure periode in je leven. Om toch te kunnen genieten en er geen torenhoge studieschuld aan over te houden is een bijbaan essentieel. Inspiratie nodig? Hieronder vind je de top 5 bijbanen voor studenten!

 

Promotiewerk

Als promotor werk je samen met een groep studenten op verschillende locaties in Nederland. Jouw hoofddoel is het werven van bijvoorbeeld donateurs of klanten voor een opdrachtgever. Naast heel veel gezelligheid is deze bijbaan ook een boost voor je skills. Je krijgt namelijk trainingen aangeboden en doet veel ervaring op in de praktijk. Deze bijbaan is voor studenten die op zoek zijn naar uitdaging, commercieel zijn ingesteld en in het bezit zijn van een grote dosis doorzettingsvermogen en zelfvertrouwen.

Horeca

In de horeca werken betekent flexibele werktijden en fooi. Het is jouw taak om ervoor te zorgen dat de gasten tevreden zijn én blijven terugkomen. Dit vergt multitasken, geduld en een heleboel toewijding. Naast de gezellige sluit drankjes met collega’s staat werken in de horeca ook nog eens goed op je CV. Het laat namelijk zien dat je:

  • prioriteiten kan stellen;
  • om kan gaan met geld;
  • geen 9 tot 5 mentaliteit hebt,
  • een professionele werkhouding hebt.

Verkoop medewerker

In een winkel werken geeft je de kans om je verkooptechnieken en communicatieve vaardigheden te verbeteren. Deze bijbaan is weggelegd voor studenten die makkelijk een gesprek aangaan, betrokken zijn en nog belangrijker: dit ook kunnen uitstralen! Er zijn veel verschillende winkels, dus je kunt bewust kiezen in wat voor soort winkel jij wilt gaan werken. Wat dacht je van telecom? Of toch mode? De keuze is enorm!

Callcenter

Er zijn twee soorten callcenter bijbanen: inbound en outbound. Bij een inbound callcenter beantwoord je vragen van klanten. Vaardigheden zoals servicegerichtheid, goed kunnen luisteren en empathisch vermogen komen hierbij goed van pas. Bij een outbound callcenter benader je juist klanten om een product/dienst te verkopen, commerciële vaardigheden zijn hierbij dus van belang. Waar haal jij de meeste motivatie vandaan: voldoening of resultaten behalen? Kies je de juiste kant dan is deze bijbaan makkelijk vol te houden!

Chauffeur

Deze bijbaan is voor studenten die in het bezit zijn van een rijbewijs, enkele jaren rijervaring en een studenten-ov. Steeds meer bedrijven zijn op zoek naar flexibele chauffeurs die hun mensen of auto’s van a naar b kunnen brengen. Helaas moet je wel zelf heen en/of terug reizen, maar vaak is dit inbegrepen bij je werktijd. Vind je autorijden niet vervelend? Dan is dit een easy bijbaan met, wie weet, een waardevolle passagier als toevoeging aan je netwerk!

 

Staat er iets voor jou tussen? Of juist niet? Studentjob.nl heeft een groot aanbod aan vacatures voor studenten. Daar vind je dus altijd de bijbaan die bij jou past!

 

Dit artikel is geschreven door Vera Korenvaar, Online Marketeer bij StudentJob.