10 Betaalbare vakantiebestemmingen voor studenten

  • Bericht auteur:
  • Leestijd:10 minuten gelezen

Vakantiebestemmingen? Er zijn genoeg lijstjes te vinden op het internet, maar waar blijven de echte studenten vakantiebestemmingen? De lijstjes die alle aspecten van een echte studenten vakantie in rekening brengen. De prijzen, de activiteiten, de locaties en de feestjes, alles bij elkaar. Nu is het eindelijk zover, zomervakantie!!! Daarom hebben we een lijst voor je gemaakt met 10 betaalbare vakantiebestemmingen voor studenten. Check it out!

1. Indonesië

Indonesië vakantiebestemmingen studenten StudeerSnel goedkoop



In het land bestaande uit duizenden eilanden kan je leren surfen, door de jungle trekken om adembenemende watervallen te ontdekken, de plaatselijke bevolking zien werken op rijstvelden of een van de nog steeds actieve vulkanen beklimmen. Bali is geweldig, maar ook haar buureiland Lombok is een prachtige bestemming. Hou je van feesten, sla dan zeker het kleine eiland Gili Trawangan niet over, waar auto’s en scooters verboden zijn. Oh en het eten? – Heerlijk en nog geen 2 euro per maaltijd, nou dat is nog eens een studenten prijsje. Nou dat is pas een goed begin aan de vakantiebestemmingen.

2. Vietnam

Vietnam vakantiebestemmingen studenten StudeerSnel goedkoop

Nummer 2 op de vakantiebestemmingen lijst is een ander land in Zuid-Oost Azië waar je voor 5 euro per dag kan overleven. Vietnamees street food is onweerstaanbaar en je kan hier zelfs een van de kookcursussen volgen, echt iets voor studenten! Je moet ook absoluut een kajak huren en de grotten van Halong Bay bezichtigen. Deze baai is beroemd door haar 2000 kalkstenen eilanden in allerlei ongelofelijke vormen. Om de echte sfeer van dit levende en chaotische Aziatische land te proeven, moet je zeker even stoppen bij de hoofdstad van Vietnam – Hanoi.

3. Cambodja

Cambodja vakantiebestemmingen studenten StudeerSnel goedkoop

Deze bestemming is zo ontzettend goedkoop dat zelfs studenten zichzelf hier wat luxe kunnen veroorloven. Probeer lokale specialiteiten – gefrituurde tarantula, op de markten van Phnom Penh. Als je wat over de geschiedenis van het land wil leren, moet je de ruïnes van UNESCO erfgoed bezoeken, Khmer’s koninkrijk – Angkor. Cambodja bezit daarnaast prachtige zandstranden, waarvan je de mooiste kan vinden in Sihanoukville. Wees actief en leer nieuwe dingen hier, zoals windsurfen.

4. India

India vakantiebestemmingen studenten StudeerSnel goedkoop

Het zevende grootste land in de wereld en de volgende destinatie op dit vakantiebestemmingen lijst heeft veel te bieden voor studenten. Daarom moet je van tevoren goed plannen welke dingen je het meest interessant vindt en welke je wil zien. De Taj Mahal, het prachtige witte mausoleum, is een absolute must, maar wees voorbereid op duizenden toeristen. Als je vanbinnen een hippie bent, kun je Goa niet overslaan. Hier, op stranden als Vagator of Arjuna, kan je de hele nacht dansen op het ritme van psychedelische muziek.

5. Honduras

Honduras vakantiebestemmingen studenten StudeerSnel goedkoop

In dit Caribische paradijs kun je genieten van witte stranden en spotgoedkope cocktails, terwijl je niet meer dan 20 euro per dag uitgeeft. Daarbij is Honduras niet zo vol met toeristen als andere bestemmingen in centraal Amerika. Wanneer het paasviering is, bezoek dan Comayagua. Dit is de voormalige hoofdstad van Honduras. Comayagua heeft een prachtige koloniale architectuur. Terwijl je rond wandelt door het tropische regenwoud la Mosquiitia, wees dan niet verrast als je een luipaard, poema of tapir tegen het lijf loopt. Als dat nog niet gevaarlijk genoeg voor je is, kan je zwemmen met witte haaien.

6. Malawi

Malawi vakantiebestemmingen studenten StudeerSnel goedkoop

Met de accommodatie beginnend van 5 euro (ook al zal dit niet het meest luxe onderkomen zijn waar je ooit geweest bent, maar toch) per nacht en chapas. De bus pakken in dit Afrikaanse land valt zeker binnen je studentikoos budget. Leer de levendige cultuur kennen in de dorpjes die het Malawimeer omringt. Voor sommigen, geweldig nieuws, je zou Mount Mulanje moeten beklimmen. Het zien van olifanten, nijlpaarden en krokodillen is meer dan mogelijk in de nationale parken Liwonde en Nyika. Wil je meer informatie over de cultuur van Malawi, kijk dan hier.

7. Bulgarije

Bulgarije vakantiebestemmingen studenten StudeerSnel goedkoop

Richten we ons op Oost-Europa, dan weten we natuurlijk dat het het goedkoopste, maar helaas ook het meest vergeten deel van Europa is. Bulgarije is hét paradijs voor diegene die houden van chillen op het strand met een cocktail bij zonsondergang in je hand. Alhoewel Bulgarije niet het meest ‘schone’ land is, kun je er toch zeker genieten van het goedkope eten en het grootse uitgaansleven. Voor de cultuursnuivers onder ons, er ligt een 3000 jaar oude stad aan het eind van het 10 km lange strand genaamd: Nesebar. Wil je meer zien van de prachtige cultuur van Bulgarije? Dan word je aangeraden om meer land-inwaarts te gaan naar Plovdiv. Een oude stad met zijn prachtige Romeinse ruïnes is het bezoeken zeker waard!

8. Ecuador

Ecuador vakantiebestemmingen studenten StudeerSnel goedkoop

Ondanks de kleine omvang van dit, aan de westkust van Zuid-Amerika gelegen, land, kent Ecuador veel diversiteit in haar landschappen en cultuur. Binnen enkele dagen heb je Ecuador van top tot teen gezien; het strand, de met toppen-besneeuwde bergen en zelfs de jungle. Op de Galapagos Eilanden kun je zwemmen met zeehonden en schildpadden. Voor de wat meer avontuurlijke types die van een actieve vakantie houden, raden wij aan om te mountainbiken van de vulkaan Cotopaxi. Nog even een leuk feitje: Ecuador is het goedkoopste land in Zuid-Amerika om een trip te maken naar de Amazon-Jungle.

9. Uruguay

Ecuador vakantiebestemmingen studenten StudeerSnel goedkoop

Het volgende Zuid-Amerikaanse land wordt vaak over het hoofd gezien door vele reizigers. Maar juist hierdoor is Uruguay erg onverkend. De hoofdstad – Montevideo is de geboorteplaats van de Tango en om deze reden zou je eens moeten langsgaan bij een van de vele milongas, plekken waar de lokale mensen komen om te genieten van deze zeer gepassioneerde dans. Vergeet overdag niet te lopen over de Rambla! In Uruguay kun je ook de langste carnaval van Zuid-Amerika meemaken. Deze duurt maar liefst 40 dagen!! De meest bekende plaats is waarschijnlijk Colonia del Sacramento, een sfeer-hebbend historische stad met veel kleine smalle straatjes, galerijen en cafés.

10. Albanië

Albanië vakantiebestemmingen studenten StudeerSnel goedkoop

De Balkaneze buurman van het populairdere Griekenland is een zeer geschikte plek om te genieten van de vakantie zonder overdreven veel uit te geven, perfect voor studenten! De Albanese Riviera is organisator van vele muziekfestivals elk jaar- zoals Soundwave Albanië of Turtle fest. Tirana, de hoofdstad van Albanië, is verrassend kleurrijk en levendig met veel flora en uitgestrekte natuurvelden. Een zeer populaire bestemming in het land is de stad Gjirokastra, waarschijnlijk de beste plaats om de unieke architectuur van het kasteel dat ook Gjirokastra heet, te aanbidden. Als je van wandelen houdt, raden we aan om naar Theth te gaan, een van de mooiste nationale parken in de Albanese Alpen.

Al dit gepraat over vakantiebestemmingen geeft je er vast wel zin in. Zit je toevallig ook te denken aan je stage te doen in het buitenland? Check dan hier wat handige punten.

Maar het allerbelangrijkste om te onthouden is dat veiligheid op nummer 1 staat, dus volg deze tips om ervoor te zorgen dat je een veilige vakantie viert.

Dit ziet er niet verkeerd uit, vind je niet? Het zou kunnen dat we je nu hebben laten verlangen naar een vakantie, terwijl je pas net de boeken in duikt. Om je wat tijd te besparen , kun je een kijkje nemen op StudeerSnel, zodat je meer tijd over hebt om een van deze vakanties te boeken. Hier krijg je toegang tot college-aantekeningen en samenvattingen. Wat het leven van studenten een stuk makkelijker maakt.

Geef een reactie