Levensstijl, Studie januari 10, 2018
Beter studeren door middel van een uitleg animatie?

Beter studeren door middel van een uitleg animatie?

Iedereen herkent het wel, je bent te laat begonnen met studeren en nu moet je alle tentamenstof last minute nog in je hoofd krijgen… Wanneer de tentamenperiode weer van start gaat is het van groot belang dat je op tijd begint met studeren. Uiteindelijk blijkt de stof meer te zijn dan je had verwacht, en is het lastig om al die lappen tekst nog in je hoofd te stampen.

Uitleg animatie de oplossing?

Hoe ideaal zou het zijn wanneer je verschillende uitleg animaties van de stof zou kunnen kijken? Je hoeft niet meer lappen tekst te lezen, het enige wat je hoeft te doen is vanuit je stoel de uitleg animatie te bekijken. Zie jij het nut van uitleg animaties nog niet helemaal in? Wist je dan al dat het kijken van een animatie van 90 seconden kan uitleggen wat een tekst in 4 á 5 pagina’s doet? Dit betekent dat doormiddel van een uitleg animatie je een hoop tijd bespaart, hierdoor heb je nog genoeg tijd om voor de andere vakken te studeren. Daarnaast is ons brein audiovisueel ingesteld. Dit betekent dat we 20% onthouden van wat we lezen, 10% onthouden van wat we horen en 80% onthouden van wat we zien. Een uitleg animatie is dus ook nog eens effectiever dan bijvoorbeeld een samenvatting.

StudeerSnel StuDocu leren studietips uitleg animatie

Informatie beter opslaan

Ook tijdens het blok door is het handig om gebruik te maken van uitleg animaties. Wanneer je al vroegtijdig begint met het bekijken van uitleg animaties, sla je de informatie nog beter op waardoor je de weken voor je tentamens minder stress hebt omdat je veel informatie al opgeslagen hebt.

Waar vind ik een uitleg animatie?

Over veel onderwerpen zijn op YouTube of andere websites uitleg animaties of uitleg video’s te vinden. Veel studenten maken hier al gebruik van. Natuurlijk zijn er momenteel nog niet over alle onderwerpen video’s te vinden. Een idee kan zijn om er zelf een te maken, of je kan je school/universiteit vragen of zij een animatiestudio inschakelen om verschillende uitleg animaties te laten maken. Mocht dit ook niet lukken dan kun je altijd nog terugvallen op samenvattingen, zelf flashcards maken of oude tentamens oefenen.

 

Je weet inmiddels dat uitleg animaties een hoop voordelen hebben op het gebied van sneller en efficiënter studeren. Nu is het zaak om opzoek te gaan naar uitleg animaties die interessant zijn voor jouw studie, zodat jij de aankomende tentamens kunt knallen, succes!

 

Deze blog is geschreven in samenwerking met Cooler Media