Levensstijl, StudeerSnel Tips, Studie januari 19, 2017
Wat te doen na de tentamens?

Wat te doen na de tentamens?

“Je tijd is om”, de vier woorden die veel verschillende emoties oproepen, angst, anticipatie en wanhoop. Angst voor degenenen die de tentamens niet op tijd af kunnen krijgen; anticipatie voor degenen die weten dat vrijheid nabij is; en wanhoop voor degenen waarvoor het de hoogste tijd is voor een plaspauze.

Desondanks, hebben alle studenten in het lokaal een gemeenschappelijk gevoel van opluchting wanneer ze deze vier woorden horen. Eindelijk is het voorbij en dit moet gevierd worden, ongeacht het resultaat van je tentamens. Wat ga jij doen na de tentamens? StudeerSnel heeft alvast een paar ideetjes voor jou op een rijtje gezet.

1. Slapen

Slaap is een absolute must! na de tentamens. Vooral als je net als de meerderheid van de studenten de “All Nighter Survival Guide” hebt gevolgd en late nachten hebt overleefd met een mix van energy drink, koffie en whatever de Appie nog meer had aan te bieden. Dan is het nu tijd om je normale slaappatroon weer te hervatten en lekker te slapen en als dit tot 3 uur ’s middags is, zal niemand je iets verwijten.

2. Verkoop je boeken en deel je aantekeningen 

Boeken aantekeningen verkopen geld tentamens tentamenweek studocu studeersnel

Boeken kunnen al gauw heel duur worden en het is dan ook fijn als je wat geld terug kan verdienen om de drankjes na de tentamens te betalen of voor andere uitgaven. Als je de toetsen hebt gehaald kun je de boeken verkopen aan nieuwe studenten en de aantekeningen delen met je mede studenten. Iedereen blij! Zij hebben goedkoop hun boeken en behulpzame aantekeningen en jij hebt wat meer geld in het zakje. Je aantekeningen kun je natuurlijk delen op onze platform, StudeerSnel.nl. Sharing is caring.

3. Dagje op stap

Dagje op stap tentamens tentamenweek studocu rijden studeersnel

Freedom is upon you! Een heel weekend weg na je tentamens kan misschien te veel gedoe zijn maar een dag er tussen uit kan zeker geen kwaad. Je hoeft niet in te pakken of in het vliegtuig te stappen. Spreek gewoon af met je vrienden en neem de trein of auto naar een andere stad in Nederland om te shoppen, drankje te doen of wat dan ook.

4. Overmatig Netflixen

Netflixen tentamenweek tentamens studocu netflix en chill studeersnel
Door de tentamens zijn er waarschijnlijk veel afleveringen van je favoriete series die je moet inhalen. Nu is het dan ook hét moment om in je bed te liggen en alle afleveringen te kijken, zonder schuldgevoel. Meestal komen er ook nét nieuwe series uit als je tentamens hebt, dus je kunt ook alvast kijken of die leuk zijn.

5. Overmatig eten

Overdadig eten tentamenweek tentamens eten studocu feestmaal studeersnel

Na weken van ongezonde snacks, fastfood, koffie en energy drink is het tijd voor een feestmaal. Je kunt lekker de tijd nemen om een nieuw en gezond recept uit te proberen of een heerlijke maaltijd eten, bereid door je moeder. Omdat je het waard bent!

6. Get physical!

Actief naar buiten bewegen studocu tentamens post-tentamenweek panda studeersnel

Tegen de tijd dat je klaar bent met je tentamens zou je jezelf misschien afvragen wat de felle lichtbol in de lucht is. Is dat wat ze vroeger de zon noemden? Het is tijd om weer naar buiten te gaan. Al dat binnen zitten tijdens het blokken heeft je lichaam vast niet veel goeds gedaan. Ga naar buiten voor wat frisse lucht, ga even kort joggen of ga naar de sportschool, alles mag. Hoe verder van de campus, des te beter.

7. Stappen

stappen dansen club bar hoppen uit drinken studocu tentamens tentamenweek studeersnel

Hiervan heb je gedroomd, zelfs voordat je klaar was met de tentamens. Het was de motivatie die jou door die lange nachten heeft gesleept en moet dan ook groots worden gevierd.

Wat je ook doet, geniet ervan, en de toets resultaten komen later wel.