StudeerSnel Tips april 18, 2018
Bijbanen die je CV kunnen upgraden

Bijbanen die je CV kunnen upgraden

Bijbanen zijn voor veel studenten noodzakelijk om de maand door te komen. Maar je kunt ook twee vliegen in één klap slaan.  Probeer je studententijd zo goed mogelijk te benutten met behulp van een studie gerelateerde bijbaan en passende nevenactiviteiten!

Een bijbaan in de branche van je toekomst

Je kiest een studie omdat je later in een bepaalde branche werkzaam wilt zijn. Dus dan is het slim om gelijk een bijbaantje te zoeken in deze branche. Op die manier ga je niet alleen iets doen wat je echt leuk vindt, maar bouw je ook al een netwerk en ervaring op. Dit kan op de meest uiteenlopende manieren. Als je bijvoorbeeld de Hogere Hotelschool doet kun je aan de slag als housekeeper of parttime baliemedewerker. Zo leer je de gang van zaken gelijk een beetje kennen.

Het mooiste zou natuurlijk zijn als je direct aan het werk kunt bij het bedrijf waar je wilt beginnen met jouw carrière. Mocht dit nou niet lukken is het verstandig om een bijbaantje te zoeken waar ongeveer dezelfde competenties en taken gevraagd worden. Wil je bijvoorbeeld in de sales begin dan als promotiemedewerker op straat of aan de telefoon. Op die manier leer je de beginselen van het vak zodat je later die miljoenendeals kunt binnen harken.

Waar vind je een studie gerelateerde bijbaan?

Als je opzoek bent naar een studie gerelateerde bijbaan kijk dan bij de juiste vacatures! Wees zelf kritisch op wat voor bijbaan je wilt en laat je goed informeren door studenten van dezelfde studie. Vaak zijn er medestudenten die al in de branche werken en jou kunnen vertellen waar je moet zijn.

Naast een studie gerelateerde bijbaan kun je natuurlijk ook op andere manieren jouw CV updaten zodat jij de ideale kandidaat bent voor je toekomstige werkgever.

Nevenactiviteiten tijdens je studententijd

Toekomstige werkgevers zijn vaak wel te spreken over activiteiten buiten je studie om. Ga bijvoorbeeld in een bestuur van een vereniging of meld je aan als vrijwilliger van een sportvereniging.

Je kunt natuurlijk ook je eigen nevenactiviteiten opzetten. Organiseer bijvoorbeeld een evenement voor jouw buurt of school en zorg ervoor dat werkgevers jouw organisatietalent ontdekken.
Je kunt natuurlijk ook je eigen onderneming naast je studie beginnen. Zo zit je niet stil naast je studie en heb je de kans om er ook nog eens geld mee te verdienen!