StudeerSnel Tips oktober 18, 2016
Goedkoop eten

Goedkoop eten

Met in totaal 1839 restaurants en verschillende wereldkeukens, zijn er in Amsterdam volop mogelijkheden om lekker te eten. Er openen zelfs elke week vier nieuwe restaurants en daarom lijkt het aanbod zelfs groter dan ooit te worden. Gelukkig zijn er voor studenten meer dan genoeg mogelijkheden om voordelig en lekker te eten. Wij helpen je alvast op weg met een aantal tips! Vandaag gaan we het hebben over Goedkoop Eten voor studenten.

Foodora

Sinds ongeveer anderhalf jaar bezorgt Foodora eten van restaurants bij mensen thuis. Het concept lijkt een beetje op dat van andere food delivery bedrijven, hoewel Foodora de maaltijden zelf per fiets komt afleveren. Handig bijvoorbeeld als je geen zin hebt om te koken op je brakke zondag, maar toch wat beters wilt eten dan patat of pizza zonder daarvoor te hoeven bewegen.

Tip: als je een vriend uitnodigt krijgen jij en je vriend allebei 8 euro korting op de eerstvolgende bestelling. Download daarvoor hun app voor iOS of Android!

Thuisafgehaald

Vaak zeggen ze dat bij de buren het gras altijd groener is. Deze regel gaat in dit geval waarschijnlijk wel op, want de kans is groot dat jouw Indonesische buurvrouw een stuk lekkerder kookt dan jij en je huisgenoten. Met Thuisafgehaald kan je bij particulieren thuis een maaltijd afhalen voor een schappelijke prijs. Een maaltijd kost gemiddeld 5 euro en is daarmee super aantrekkelijk geprijsd voor studenten! Bovendien leer je ook nog eens je buurtgenoten kennen.

Bourgondisch Amsterdam

Wie zegt dat goedkoop eten ook slecht eten is? Via Bourgondisch Amsterdam vind je een selectie van alle niet-voor-de-hand-liggende restaurants die meer dan de moeite waard zijn. Naast een map met restaurants hebben ze ook een blog waarop ze reviews schrijven. Ze geven overigens niet alleen adviezen voor restaurants, maar ook voor bars, clubs en festivals. Ideaal om inspiratie op te doen en om de stad verder te ontdekken. Ohja, hier vind je trouwens de beste worstateliers!

Eten voor een tientje

Op de website van ‘Eten voor een tientje’ vind je alle plekken in Amsterdam waar je kunt eten voor een tientje of minder!

Gewoon wat een studentje ’s avonds eet

Wellicht dat je Leonie haar blog al kent, ze heeft namelijk meer dan 90.000 volgers op Facebook. Op haar blog vind je recepten speciaal gericht op studenten. Want zelf koken moet af en toe ook gebeuren!

Diner jaarkaart

Als je graag uiteten gaat is het aan te raden om een Diner jaarkaart aan te schaffen. Je kunt hiermee in 105 restaurants in Amsterdam met een fikse korting eten. De kaart kost 44,95 euro, maar dit heb je door de hoge kortingen er al snel weer uit.

Goedkoop eten
Cijfers eten-gerelateerde zaken in Amsterdam