Studie februari 21, 2017
Studeer jij ook aan een top universiteit in Nederland?

Studeer jij ook aan een top universiteit in Nederland?

Ieder jaar stijgen we met de kwaliteit van het hoger onderwijs in Nederland. Dit jaar staan we met maar liefst 8 universiteiten in de Times Higher Education ranking. Studeer jij aan een top universiteit? Check de post en find out!

Technische Universiteit Delft – plek 59

Delft Universiteit StuDocu StudeerSnel Studeren ranking

Studeer je aan de TU in het pittoreske Delft? Gefeliciteerd! Je studeert aan 59e beste universiteit van de wereld! Daarmee staat de TU het hoogst in de ranglijst van de Nederlandse universiteiten. Baangarantie for sure!

Universiteit van Amsterdam – plek 63

Amsterdam Universiteit StuDocu StudeerSnel Studeren ranking

Als je aan Amsterdam denkt denk je niet alleen aan de grachten, de wiet en het red light district, maar ook aan de Universiteit van Amsterdam. De UvA staat twee na hoogst in de lijst als Nederlandse universiteit in de Times Higher Education ranking. Tevens is de UvA ook de grootste universiteit in heel Nederland en een van de meest vooraanstaande onderzoeksuniversiteiten in Europa.

Wageningen Universiteit – plek 65

Wageningen Universiteit StuDocu StudeerSnel Studeren ranking

Met de missie: “To explore the potential of nature to improve the quality of life”, kan Wageningen University natuurlijk niet achterblijven in deze lijst. De vooruitstrevende visie om de wereld net een stukje beter te maken maakt het een unieke plek om te studeren en de knusse studentenstad zelf is zelf natuurlijk ook niet verkeerd!

Erasmus Universiteit Rotterdam – plek 69

Rotterdam Universiteit StuDocu StudeerSnel Studeren ranking

De Erasmus Universiteit Rotterdam staat bekend als een omgeving van denkers en doeners, waar onderzoekers en studenten met ambitie op hun plek zijn. Deze staat dan ook niet voor niets op de 69e plek in de THE ranking.

Leiden Universiteit – plek 77

Leiden Universiteit StuDocu StudeerSnel Studeren ranking

De universiteit van Leiden is de oudste van Nederlandse bodem. Al sinds 1575 streeft de universiteit om zo innovatief mogelijk te zijn in een continu veranderende omgeving en dit loont! Bovendien heeft de stad door het hoge aantal studenten ook een bruisend studentenleven!

Rijksuniversiteit Groningen – plek 80

Groningen Universiteit StuDocu StudeerSnel Studeren ranking

Het is niet alleen leuk om in Grunn te studeren omdat het er overstroomt van de studenten, maar ook omdat de Rijksuniversiteit van Groningen een van de beste universiteiten is die ons kikkerlandje kent. Met 60 bacheloropleidingen en 115 masteropleidingen is er dan ook voor elk wat wils!

Universiteit Utrecht – plek 86

Utrecht Universiteit StuDocu StudeerSnel Studeren ranking

In deze mooie stad kan je niet alleen de 465 treden van de Dom beklimmen, je kan er ook studeren aan de universiteit die vele grote namen heeft voortgebracht zoals Nobelprijswinnaar Christiaan Eijkman die de vitamine ontdekte. Ook is er met ruim 20 studentenverenigingen en een ontelbaar aantal kroegjes altijd wel wat te beleven!

Maastricht University – plek 94

Maastricht Universiteit StuDocu StudeerSnel Studeren ranking

Als een van de jongste universiteiten van Nederland, verovert Maastricht University een plekje in de Times Higher University ranking. Met bijna de helft van de studentenpopulatie en een derde van de academische staf aan de UM is afkomstig uit het buitenland, mag de MU zich ook de meest internationale universiteit van Nederland noemen. Samen vertegenwoordigen ze meer dan 100 verschillende nationaliteiten.

En heb je nou, ondanks je top universiteit, toch nog een helpende hand nodig bij het studeren? Dan kan je altijd even op StudeerSnel kijken 😉

 

 

Lauren